În timp ce soldații ruși își părăsesc pozițiile, Lavrov e „convins“ că Moscova își atinge „cu răbdare“ obiectivele din Ucraina. Condițiile pentru reluarea negocierilor

Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe de la Kremlin, a vorbit despre războiul dus de Rusia în Ucraina.

Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe de la Moscova, se arată „convins“ că Rusia își va atinge obiectivele din Ucraina cu „răbdare și perseverență“, mai ales prin anexarea regiunilor Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson.

„Sunt convins că datorită perseverenţei noastre, răbdării şi determinării noastre ne vom apăra obiectivele nobile, vitale pentru poporul şi ţara noastră, rămânând totodată deschişi la un dialog echitabil şi acorduri pentru a asigura o securitate egală şi indivizibilă în Europa“, a declarat la canalul de televiziune rus Pervîi Kanal, conform Agerpres.

Potrivit oficialului rus, reluarea discuțiilor cu Ucraina ar presupune recunoașterea de către Kiev a anexării celor patru regiuni din sudul țării, iar Moscova să fie lăsată să cucerească întregul teritoriu al acestora. 

„Nu-i grabă, aşa cum a spus preşedintele Vladimir Putin. Vrem să terminăm cât mai repede posibil acest război pe care Occidentul l-a pregătit şi declanşat împotriva noastră via Ucraina“, a mai spus Lavrov.

Soldații ruși din regiunea Zaporojie au început să dezerteze

Potrivit forțelor ucrainene,  în teritoriile ocupate temporar din regiunea Zaporizhzhia, soldații ruși și mercenarii trupelor de ocupație au început să-și părăsească pozițiile.

Locuitorii ucraineni din 25 de localități din regiunile Zaporojie șși Herson au fost terorizați de ocupanții ruși în ultimele luni, au mai precizat ucrainenii (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel