În Spania au apărut asigurările de repatriere pentru românii care doresc să fie înmormântați în țara natală

Foto Pexels
Foto Pexels

Asigurarea de repatriere este specială pentru imigranți și nu înseamnă doar transportul în România, ci și sprijinirea familiei care rămâne în Spania și trebuie să rezolve problemele cu documentele. 

Companiile de pompe funebre la care se realizează aceasată asigurare ajută la obținerea pensiei de văduvie sau de urmaș pentru copiii care rămân în Spania.

Un acest tip de asigurare poate costa 3000 de euro sau poate ajunge până la 6000 de euro în funcție de zonă. Suma poate fi plătită inclusiv pe lună (15-20 euro) sau pe an (270 euro).

Statisticile arată că peste 1000 de cetățeni români au murit în anul 2020 și majoritatea au fost repatriați în țara natală. Românii care doresc repatrierea și care se gândesc la decesul lor, au optat pentru această asigurare o fac în special pentru a fi înmormântați după tradiția ortodoxă. 

Teodor, român stabilit în Spania de 12 ani a declarat despre această asigurare, că ”moartea face parte din viața noastră, e o apă pe care trebuie s-o trecem cu toții și pentru că nu știm ziua și ceasul când ea va veni, nu vrem să fim o povară pentru familie și comunitate”.

Cu toate acestea, datorită Parohiei românie ”Sf. Efrem” din anul acesta există o parcelă special pentru comunitatea românească în Parcul La Paz, de lângă Valencia, unde pot fi îngropați românii unde sunt îndeplinite toate condițiile din tradiția ortodoxă. 

Conform legislației spaniole, în cimitirele publice din Spania nu există locuri de veci ci se închiriază pentru o perioadă de maximum 50 de ani.

Conform TVR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel