Urmărește emisiunea live


Accesul autoturismelor limitat în centrul Bucureştiului

Trafic Bucuresti
Trafic Bucuresti

Proiect de limitare a accesului autoturismelor în centrul Capitalei.

"Nu suntem obişnuiţi cu colectarea selectivă, dar trebuie să începem pas cu pas. În România, este moca să arunci gunoiul la grămadă, este moca să ai maşină poluantă. Sunt măsuri de care autoritatea centrală, Guvernele nu s-au preocupat în cei 26 de ani, de a asigura acestei ţări un viitor. Se face prea multă politică şi prea puţin pentru oameni şi nu mă refer acum, ci în cei 26 de ani", a declarat miercuri, în cadrul evenimentului PRIA Environment, Sorin Chiriţă, city manager al Primăriei Municipiului Bucureşti. 

"Nu vreau să fie luată ca pe o declaraţie politică. Ce se întâmplă peste zece ani? Avem alături de noi cel mai mare Centru de Cercetare, în Măgurele, pe studiul laserului. Intenţionăm să facem şi vom face cu siguranţă cel mai mare Centru de Cercetare în domeniul energiei, cu o componentă importantă pe valorificare energetică a deşeurilor şi identificarea de soluţii inovative. Bucureştiul are cea mai rapidă creştere economică din lume, pe date măsurate de către Banca Mondială. Bucureştiul polarizează în zona urbană funcţionabilă 55% din venitul total al firmelor din România", a afirmat Chiriţă. 

[citeste si]

Acces limitat în centrul Capitalei

Oficialul a precizat, totodată, că în Planul de Îmbunătăţire a Calităţii Aerului aflat în dezbatere publică se face referire la limitarea accesului auto în zone din centrul Capitalei. 

"Planul de Îmbunătăţire a Aerului este în dezbatere publică şi să avem spre aprobare în Consiliul General, cu măsuri de limitare a accesului auto în centru. Nu este vina autorităţii publice centrale că guvernele, în succesiunea lor, au lăsat ca în România să intre toate autoturismele care în ţări occidentale nu mai pot circula.

Nu este vina autorităţii publice locale că avem, la câteva luni, zeci de mii de autoturisme în Bucureşti înmatriculate, şi nu noi. Nu este vina autorităţii publice locale că este atât de ieftin să fii poluator, eşti chiar încurajat, dar haideţi să începem să facem ceva. Avem o legislaţie complicată, o legislaţie a achiziţiilor care nu a făcut decât să blocheze procesul de achiziţii", a menţionat city managerul Capitalei. 

Sorin Chiriţă a punctat faptul că există în plan punerea în aplicare a unei politici comune de gestionare a deşeurilor între Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel