În plină grevă generală a profesorilor, Intotero, președinte la Comisia de Învățământ, se plimbă în Indonezia pe banii statului. Elena Cristian, comentariul zilei

Natalia Intotero Foto: Crișan Andreescu
Natalia Intotero Foto: Crișan Andreescu

În plină grevă generală a profesorilor, deputatul PSD Natalia Elena Intotero, președintele Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, împreună cu deputatul Ștefan Moșoiu (PSD), președintele Comisiei pentru afaceri europene și vicepremierul Kelemen Hunor, vor pleca în perioada 9-16 iunie în Indonezia.

 

Elena Cristian, analist DC Business, a făcut un comentariu pe acest subiect.

'În vederea realizării acțiunii, din bugetul Camerei Deputaților, urmează a fi asigurate cheltuielile privind transportul internațional aerian pe ruta București – Jakarta – Bali – București, transportul local în Bali, translația, pe durata programului vizitei în Jakarta, indemnizația de deplasare în valută (indemnizația de cazare și diurnă, membrii delegației ocupându-se personal de efectuarea rezervărilor la hotel), asigurările de sănătate și contra accidentelor, cadourile simbolice, precum și avansul cu decontare ulterioară', conform memorandumului înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților, memorandum prin care se aprobă asemenea deplasări.

Conform unui memorandum intern, secretarul general al Camerei Deputaților, Silvia Claudia Mihalcea, solicită Biroului Permanent al Camerei Deputaților fonduri pentru asigurarea transportului celor 3 demnitari parlamentari, pentru indemnizația de deplasare, însă și cadouri simbolice și asigurări de sănătate.

'În vederea realizării acțiunii, din bugetul Camerei Deputaților, urmează a fi asigurate cheltuielile privind transportul internațional aerian pe ruta București – Jakarta – Bali – București, transportul local în Bali, translația, pe durata programului vizitei în Jakarta, indemnizația de deplasare în valută (indemnizația de cazare și diurnă, membrii delegației ocupându-se personal de efectuarea rezervărilor la hotel), asigurările de sănătate și contra accidentelor, cadourile simbolice, precum și avansul cu decontare ulterioară', se arată în document.

Prin urmare, se solicită indemnizație de deplasare în valută, pentru cazare pentru 6 nopți și indemnizație diurnă, 'categoria a II-a, 100% pentru 8 zile, diurnă majorată cu 20%, conf. Art. 27, alin.2 lit. A din HBPR nr. 3/2019', pentru cei trei deputați. Mai mult, se cere un avans de 30% din acești bani, 'cu decontare ulterioară'.

Natalia Intotero, Kelemen Hunor și Ștefan Moșoiu se vor întâlni cu membrii comunității românești din Indonezia, cu oficiali ai Camerei Reprezentanților a Parlamentului Indoneziei. Vor participa la ceremonia oficială de deschidere a Consulatului României din Bali. De asemenea, vor avea întâlniri cu rectorul Universității Udayana și cu Guvernatorul provinciei. În ultima zi a vizitei vor vizita 'obiective economice și culturale', conform programului.

Elena Cristian, analist DC Business, a făcut un cometariu ironic cu privire la această vizită în Indonezia, în plină criză a sistemului de învățământ.

'Sunt absolut șocată de numărul mare de români care sunt în Indonezia. Să știți că este o comunitate foarte mare acolo. Datele oficiale arată că sunt 155 de români. Dacă o luăm așa, numărați unul câte unul, cred că delegația noastră de parlamentari merge acolo ca să vină cu soluții pentru sistemul de învățământ, ca să le implementeze în România. Cu siguranță vor reuși să rezolve toate problemele din România dacă fac asta!', a spus Elena Cristian, la România TV.

În general, parlamentarii și demnitarii circulă în astfel de deplasări cu avionul la clasa business. Conform site-urilor de specialitate, cel mai ieftin bilet costă în jurulu sumei de 3.800 de euro de persoană, însă prețul mediu se ridică la aproximativ 5.000 de euro de persoană.

Citește și - Elena Cristian, scenariu salarii profesori: Așa cred că se va întâmpla: Nouă majorare de taxe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel