Elena Cristian, scenariu salarii profesori: Așa cred că se va întâmpla: Nouă majorare de taxe

Elena Cristian
Elena Cristian

Elena Cristian, analist DC Business, a spus că statul ar avea bani pentru majorările salariale cerute de profesori dacă ar avea grijă să îi recupereze, să îi colecteze de la rău-platnici, nu să pună presiune pe bun-platnici. În opinia sa, se întrevede o nouă majorare de taxe pe spatele mediului de afaceri.

'Se știe faptul că, în ultimii 30 de ani, statul a fost cel mai mare datornic tot la stat. Statul a fost cel care nu a plătit contribuții sociale. Toate aceste legi speciale au venit pentru a scuti statul la un moment dat, de anumite contribuții. Companiile de stat au fost tot timpul în topul datornicilor. ANAF merge tot către cel care își plătește datoriile, tot pe bun-platnic pune presiune, iar pe răi-platnici nu prea. Ca dovadă este faptul că avem cel mai slab grad de colectare din Uniunea Europeană. Evaziunea fiscală este la cea mai ridicată cotă din Uniunea Europeană.', a declarat Elena Cristian.

'Prin urmare, aici este cumva problema. Bani există dacă ar avea grijă statul să îi recupereze, să îi încaseze, ar fi bani pentru toate lucrurile care trebuie făcute în țara asta. Încă ceva, eu cred că Guvernul nu se va împrumuta pentru a avea bani pentru profesori, ci va majora taxele.', a subliniat Elena Cristian.

'Dacă 2 din 3 angajați la stat sunt rude, prieteni, lucrează și ei cât pot... câți specialiști credeți că sunt în aceste instituții? Păi, da, șoferul de la o ANSVSA nu are nevoie de sporuri?! Sigur că da... pentru că este pila cuiva, nu a ajuns acolo în alt fel! (n.red un șofer la un minister câștigă mai mult decât un profesor care a făcut școală, având și 40 de ani vechime). Din păcate, cred că varianta va fi o majorare de taxe. Se lucrează pe aceste scenarii, din nou pentru mediul de afaceri, evident! Se lucrează la aceste scenarii la Ministerul Finanțelor. Lumina Finanțelor, domnul Câciu, crede că așa e mai bine și e cea mai ușoară cale.', a mai spus Elena Cristian, în emisiunea moderată de Violeta Romanescu, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel