În plină campanie de tăieri, Cîţu anunţă "vești încurajatoare privind evoluția economică a României"

Florin Citu
Florin Citu

În timp ce la Bucureşti se discută despre tăieri de sporuri, îngheţări de salarii şi pensii, premierul Florin Cîţu transmite de la Bruxelles, acolo unde efectuează o vizită că  vin "vești încurajatoare de la Comisia Europeană privind evoluția economică a României după criza provocată de pandemia COVID-19". 

"Avem motive să fim încrezători în relansarea economiei românești. Premisele există. Sunt confirmate de previziunile economice din iarnă ale Comisiei Europene, publicate astăzi. În cazul României, creșterea Produsului Intern Brut în 2021 este prognozată puțin peste media Uniunii Europene, respectiv, la nivelul economiei zonei euro.

Estimarea poate fi îmbunătățită dacă luăm în considerare și cele peste 30 de miliarde de euro de care vom beneficia prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

Este un semnal bun pentru investitori! Evoluția în V care a caracterizat economiile europene în perioada pandemică va duce foarte curând și România pe panta ascendentă, odată cu ridicarea restricțiilor sanitare. Menținerea politicii fiscale stimulative și cheltuirea responsabilă și transparentă a banilor publici sunt sarcini asumate de către Guvern, de aplicarea cărora depinde revenirea economică a României după criza sanitară.Această temă este o bază bună pentru discuțiile pe care le voi avea astăzi și mâine la Bruxelles cu înalți oficiali ai Uniunii Europene", transmite Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel