În plin scandal al prăbușirilor 737 Max, conducătorul Boeing primește o sumă colosală la plecare

Boeing 737 NG
Boeing 737 NG

CEO-ul Boeing, Dennis Muilenburg, lasă în urmă o listă lungă de probleme la Boeing, dar pleacă cu o „parașută de aur" considerabilă.

Aceasta ar putea ajunge la 60 de milioane de dolari, potrivit celor de la CNN, citați de Mediafax.

Suma exactă cu care va pleca nu este încă clară, urmând să depindă de negocierile sale cu Boeing, inclusiv de modul în care compania îi etichetează plecarea - este pensionare? O demisie? O disponibilizare?

Documentele publicea arată că Muilenburg ar putea avea dreptul la beneficii în valoare de peste 30 de milioane de dolari și, posibil, la o plată separată de aproximativ 7 milioane de dolari. De asemenea, Muilenburg mai are 20 de milioane de dolari în acțiuni și un pachet depensionare în valoare de peste 11 milioane de dolari.

Muilenburg, în vârstă de 55 de ani, a devenit CEO al lui Boeing, cea mai mare companie aerospațială din lume, în 2015, după ce a îndeplinit mai multe alte funcții executive, inclusiv director de operațiuni și CEO al diviziei spațiale, de apărare și securitate, pe parcursul celor 34 de ani ce carieră la Boeing. .

Prăbușirile Boeing 737 Max au lovit în plin compania

Ieșirea sa din companie lasă un Boeing marcat de întârzieri și scandaluri, inclusiv două accidente fatale și numeroase probleme cu avionul 737 Max.

Modelul 737 Max, care a fost cel mai bine vândut avion comercial al companiei, a fost menținut sol la nivel mondial în martie 2019, după cele două prăbușiri în care au pierit 346 de persoane. Avionul încă nu a revenit la zbor, în ciuda eforturilor Boeing.

Consiliul de administrație al companiei a stabilit că „a fost necesară o schimbare de conducere pentru a restabili încrederea în compania care merge mai departe, deoarece lucrează pentru repararea relațiilor cu autoritățile de reglementare, clienții și toate celelalte părți interesate", a spus compania.

Directorul financiar al lui Boeing va acționa în funcția de CEO interimar până când David Calhoun, în prezent președintele consiliului de administrație va prelua funcția de director general, la 13 ianuarie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel