În Parlament, doar huiduielile între colegii aleși vor fi admise

huiduieli parlament
huiduieli parlament

Parlamentarii intenționează să modifice regulamentul Camerei Deputaţilor, după ce preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit în timpul discursului din plenul Parlamentului, astfel încât oamenii din afara legislativului să nu mai perturbe ședințele aleșilor timp de un an.

Mai mulți parlamentari, printre care Eugen Nicolici, Niculae Mircovici şi preşedinta camerei, Roberta Anastase au ridicat, luni, în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor problema invitaţilor care intră pe baza buletinului, aduşi cu garanţia comisiilor parlamentare, grupurilor, cât şi a simplilor deputați, care perturbă atât comisiile de specialitate, cât şi plenul.

Potrivit acestora, scandalagii ar trebui să aibă interzis un an la ședințele parlamentarilor, un exemplu edificator fiind ultima întrunire a deputaților și senatorilor, unde preşedintele Traian Băsescu a fost întrerupt de mai mulţi oameni aflaţi la balconul sălii care a scandat "Demisia!", lucru ce se pare că l-a deranjat pe şeful statului, dar şi pe deputaţi şi pe preşedinta Camerei Deputaţilor.

"S-a hotărât ca cei care au tulburat într-un fel sau altul activitatea comisiilor sau a plenului, să nu mai aibă acces în parlament timp de un an de zile. Această problemă va fi prevăzută în modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor. Hotărârea a fost luată special pentru acest caz care a fost la plen, dar şi pentru cazurile care au fost la comisia juridică. E vorba despre domnul Mărieş, domnul Braia. Au făcut o serie de presiuni asupra deputaţilor şi un an de zile nu mai au ce căuta în Parlament", a declarat Niculae Mircovici, deputat, grupul minorităţilor.

De altfel, Roberta Ananstase  a transmis colegilor că există un proiect mai vechi de modificare a regulamentului Camerei Deputaţilor în ceea ce priveşte aceşti invitaţi care perturbă lucrările şi care ar trebui să nu mai aibă acces în parlament preţ de un an.

Lucrările de la Parlament, plen şi comisii de specialitate, sunt publice, însă există clar un amendament, care spune că ai voie să fi invitat, dar nu să şi perturbi aceste lucrări.

De fapt, amendamentul se referă la persoanele din afara parlamentului, nu și la aleși, ceea ce presupune că huiduielile nu vor fi dispărea complet din Parlament.

Citește și:

Băsescu a fost huiduit în Parlament “Demisia, demisia!”. Opoziţia lipseşte de la discursul preşedinteleui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel