Soția unui lobbyist Gazprom vorbește în numele diplomației UE

Purtătorul de cuvânt al noului șef al diplomației europene este măritată cu partenerul unei firme de relații publice care face lobby pentru gigantul energetic rus Gazprom.

Purtătoarea de cuvânt Catherine Ray s-a măritat cu Thomas Barros-Tastets în Franța, la data de 19 octombrie 2013, potrivit rferl.org. Soțul ei este partenerul unității din Bruxelles a unei firme care face lobby pentru compania rusă se stat Gazprom. Potrivit biografiei sale, disponibilă online, el "ajută la coordonarea ramurii europene a unui consorțiu mondial care sfătuiește o mare companie energetică internațională în probleme de comunicare și relații publice".

Deși compania energetică nu este numită, Barros-Tastets este descris de media drept "consultant pe probleme de relații publice europene pentru Gazprom". În august 2013, a fost anunțată angajarea lui în funcția de "consultant al Gazprom în problemele sale cu autoritățile europene din zona competiției".

Barros-Tastets a fost văzut pe 29 octombrie, la Bruxelles, în compania ministrului rus al Energiei, Aleksandr Novak, ajuns în capitala UE pentru negocieri referitoare la gaze cu oficiali europeni și ucraineni.

UE nu vede niciun conflict de interese

Margaritis Schinas, purtător-șef de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat pentru RFE/RL că Ray a informat Uniunea Europeană în legătură cu activitățile profesionale ale soțului său, inclusiv cele privind Gazprom.

"Ray a respectat procedurile etice solicitate de Comisia Europeană", a spus Schinas. Ea a adăugat că Mogherini a fost implicată în procesul de alegere a lui Ray, dar nu ea a nominalizat-o.

Schinas a precizat că Ray este însărcinată cu declarațiile despre "Africa, America Latină și țările din Golf". Purtătoarea de cuvânt Maja Kocijancic vorbește în numele lui Mogherini în probleme europene, inclusiv despre Rusia.

Rușii, lovitură în Croația pe mâna Ungariei

"Prin urmare, nu credem că există un potențial conflict de interese cu atribuțiile lui Ray în Comisie", a mai spus Schinas. 

Ray a refuzat să comenteze informațiile.

Fostul ministru de Externe al Italiei, Federica Mogherini (41 de ani), a fost o alegere controversată pentru funcția de Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate. Criticii o consideră lipsită de experiență politică și, posibil, dispusă la prea multe compromisuri cu Rusia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel