In memoriam Ioan Gyuri Pascu

Marţi, 6 decembrie, de la ora 20:00, Iuliana Marciuc a pregătit o ediţie specială „Destine ca-n filme”, pentru a ne aminti de regretatul artist care s-a stins din viață în urmă cu șase ani. În premieră, printre invitaţi se va afla Daniela Marin, soţia lui Ioan Gyuri Pascu.

“Să vă ferească Dumnezeu de neiubire!”, cu această urare actorul şi interpretul Ioan Gyuri Pascu încheia în ultimii săi ani de viaţă recitalurile şi concertele în care era invitat.

Simbol al scenei româneşti, al libertăţii de exprimare şi al comediei post-decembriste, actorul şi interpretul Ioan Gyuri Pascu pleca prea devreme la Cer, în urmă cu şase ani. Beneficiind de arhiva excepţională a Televiziunii Române, telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi să revadă secvenţe din programele care ne făceau să râdem în hohote, dar şi  momente care ne-au emoţionat pe micul ecran. Vom putea urmări mărturii în exclusivitate despre cariera şi familia muzicianului şi actorului Ioan Gyuri Pascu, fost membru al grupului Divertis. În premieră la TV, printre invitaţi o vom cunoaşte pe soţia sa, Daniela Marin.



„Neiubirea nu înseamnă ură, înseamnă să nu fii conştient de iubire şi să nu trăieşti în iubire. Neiubirea la asta se referea. Să vă ferească Dumnezeu să staţi închişi şi să nu ştiţi, să nu cunoaşteţi şi să nu vă deschideţi iubirii”, explică Daniela Marin.

Ioan Gyuri Pascu s-a lansat în muzică în anul 1977 și, în cei peste 20 de ani de carieră, a abordat diverse stiluri, printre care: pop, rock, blues și reggae. Pe lângă activitatea din grupul umoristic Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum „O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie și în „Occident”, regizor Cristian Mungiu. Artistul a mai jucat în piese de teatru, precum „Take, Ianke și Cadîr”, asigurând și coloana sonoră pentru o parte dintre ele, a participat la emisiuni radio şi a scris câteva volume.

Vezi și: 6 ani de la moartea lui Ioan Gyuri Pascu. I-a călcat pe urme Iarina, singura fiică?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel