În Marea Britanie, mai rău ca în Bucureşti. Invazie de "super-şobolani", mari cât o pisică şi rezistenţi la otravă: "O vecină s-a trezit cu un şobolan în pat"

Fotografie de la DSD, Pexels
Fotografie de la DSD, Pexels

Marea Britanie ar fi invadată de super şobolani, rezistenţi la otravă, care au crescut până la aproape un metru lungime după ce s-ar fi îndopat cu mâncare pentru păsări, dar nu numai. Proprietarii de locuinţe spun că rozătoarele au început chiar să fure din mâncarea animalelor de casă. 

Se pare că în această situaţie s-ar fi ajuns din cauza scăderii eficacităţii otrăvurilor pentru rozătoare, dar şi din cauza creşterii deşeurilor provenite din resturi alimentare, ca urmare a creşterii populaţiei Marii Britanii. 

Conform antreprenorului Mark Moseley, lockdown-ul a scos şobolanii din ascunzători şi i-a forţat să caute mâncare în zone rezidenţiale. Ba mai mult, au fost încurajaţi să rămână acolo din cauza resturilor alimentare aruncate adesea de englezi, dar şi din cauza oamenilor care hrănesc păsări în grădinile lor. În plus, şobolanii au folosit clădirile abandonate pentru a-şi face cuiburi. 

Conform Daily Mail, a fost observată o creştere cu 6,4% a numărului de şobolani din Marea Britanie în ultimul an, iar Mark Moseley spune că problema şobolanilor din Londra ar putea deveni la fel de serioasă ca în New York. 

Sunt 150 de milioane de şobolani în Marea Britanie: Au dimensiunea unor pisici

 

"Principala problemă este că au devenit rezistenţi la otravă. Costă între 70 şi 80 milioane de lire pentru a crea un nou produs, dar durează aproape un deceniu. Nu e ceva ce poate fi făcut în şopronul cuiva, acasă. Sunt, de asemenea, tot mai mulţi oameni în această ţară, deci e de aşteptat ca şi numărul şobolanilor să crească. Sunt mai multe deşeuri, deci mai multă hrană pentru şobolani. E un cerc vicios. E o problemă şi cu oamenii care hrănesc porumbei, spre exemplu, în grădinile proprii. Şobolanii mănâncă această mâncare de păsări. Astfel, nu doar că şobolanii se înmulţesc, ci devin şi mai graşi, mai lungi. Asta pentru că mâncărurile pe care noi le aruncăm sunt mai grase. Prindem şobolani în capcane şi vedem că sunt de dimensiunea unor pisici. Am văzut unul de aproape 1 metru, avea corpul de 50 cm şi coada cam tot de atât", a declarat Moseley. 

Populaţia de şobolani a Marii Britanii a crescut cu aproape 25% în ultimii ani şi a ajuns până la 150 milioane de exemplare, conform sursei citate. 

Englezii se plâng că şobolanii au început chiar să intre în casele lor şi să urce şi în paturile lor. 

"Prima dată când mi-am dat seama că am o problemă a fost când am văzut că fructele dispar din bol. Acum, când cobor în bucătărie dimineaţa, văd că şobolanii au mâncat banane întregi", a declarat o femeie. 

Un bărbat din St Ives, Cornwall, vine cu o poveste şi mai terifiantă. 

"Eu şi vecinii mei avem probleme reale cu şobolanii încă de când a fost perioada de lockdown, când au fost închise restaurante, iar unele case de vacanţă au rămas goale. Sunt peste tot, îi auzim în poduri. Am chemat serviciile de deratizare de câteva ori, dar şobolanii  nu dispar. S-a ajuns la o situaţie atât de rea încât unul dintre vecinii mei s-a trezit cu un astfel de rozător în pat. Evident, s-a mutat", a spus acesta. 

Amintim că astfel de probleme, cu rozătoarele, au fost identificate şi în Bucureşti, dar primarul Nicuşor Dan spunea, în 2022, că bucureştenii ar trebui să se bucure că populaţia de rozătoare a mai scăzut. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel