În loc să-și vadă de afaceri, întreprinzătorii pierd timpul la cozile ANAF

romania-
romania-

Dacă vrei să fii un cetățean onest, care nu eludează bugetul statului prin neplata impozitelor nu trebuie decât să te pregătești cu nervi de oțel, pentru a face față orelor pierdute la cozile Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Deși au fost cheltuite zeci de milioane de euro pentru sisteme informatice destinate stimulării relației contribuabil-fisc, întreprinzătorii pierd ore întregi pentru plata taxelor, în loc să-și vadă de activitățile specifice firmelor lor.

Intenția ANAF de perfecționare a sistemului de colectare a taxelor și impozitelor pare a nu da rezultatele preconizate. Administraţia fiscală modernă, eficientă şi deschisă, comparabilă cu instituţiile similare din ţările Uniunii Europene este departe de ceea ce se întâmplă în realitate.

În majoritatea cazurilor, contribuabilul se așează la o coadă mare cu îmbrânceli și nemulțumiri din cauza timpului pierdut. Aglomerația de la ghișeele unde se depun acte pentru plata taxelor și impozitelor către bugetul statului supune  contribuabilul la un stres imens.

Pentru a evita un blocaj în activitatea firmei pe care o administrează, din cauza statului la coada, mulți întreprinzători au hotărât să-și angajeze oameni speciali pentru a sta la cozile formate la ghișeele ANAF.

"Înainte de revoluţie stăteam la coa­dă la carne, acum stăm la coadă să plătim taxe", spune Ion P., persoana fizică autorizată, care stă­tea la coadă la ANAF de jumătate de oră.

Deși admi­nistraţiile fiscale din toată Europa fac eforturi pentru prevenirea indisciplinei fiscale prin asigurarea colectării cât mai eficient a veniturilor fiscale pentru buget, la ANAF ești obligat să te înarmezi cu răbdare, nervi de oțel și eventual cu o carte de citit, pentru a-ți umple timpul pierdut la cozi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel