În Japonia a început era Reiwa odată cu încoronarea noului Împărat, Naruhito

Japonia salută noul împărat Naruhito începând cu epoca Reiwa (trad. - De poveste). Naruhito, noul împărat al Japoniei, a declarat că este "plin de solemnitate" și a promis că va prezenta aceeași compasiune și devotament față de public ca și tatăl său, într-o ceremonie de recunoaștere oficială a încoronării sale, transmite The Guardian.

"Când mă gândesc la responsabilitatea importantă pe care mi-am asumat-o, sunt plin de un sentiment de solemnitate", a spus el într-o ceremonie de la palatul imperial, alături de soția sa, împărăteasa Masako.

"Privind înapoi, maiestatea sa, emeritul împărat [Akihito], de la aderarea la tron și-a îndeplinit cu strictețe toate sarcinile mai bine de 30 de ani, în timp ce se ruga pentru pacea și fericirea lumii, bucuriile și necazurile oamenilor".

Naruhito a spus că va "reflecta adânc" asupra cursului urmat de părinții săi și că "va ține cont de calea trasată de împărații trecutului și mă voi dedica la auto-îmbunătățire".

"Jur, de asemenea, că voi acționa în conformitate cu constituția și îmi voi îndeplini responsabilitatea ca simbol al statului și al unității poporului japonez, întorcându-mi întotdeauna gândurile la popor și permanent cu ei. Sincer să mă rog pentru fericirea poporului și dezvoltarea ulterioară a națiunii, precum și pacea lumii".

Predarea sigiliilor imperiale

Primul ministru, Shinzo Abe, a oferit "felicitările din inimă" ale poporului japonez, adăugând. "Într-o situație globală care se schimbă drastic, ne vom strădui să facem din Japonia o națiune pașnică care să favorizeze o cultură în care oamenii se îngrijesc și de ceilalți", a spus el.

Politicieni și de alți oaspeți, oficiali ai Casei Imperiale au pus o sabie sacră și o bijuterie, ascunse în cutii decorative învelite, pe standuri în fața lui Naruhito, sigiliile pe care Naruhito le va folosi pentru ștampilarea documentelor. Tatăl său, Akihito - acum cunoscut sub numele de împăratul emerit-, renunțase la posesia bunurilor în ziua precedentă după abdicarea sa istorică.

Naruhito a devenit oficial împărat la miezul nopții când a început era Reiwa.

Marți seara, tatăl său, Akihito, și-a încheiat domnia de 30 de ani într-o scurtă ceremonie în care a oferit "mulțumirile sincere" oamenilor din Japonia pentru sprijinul lor și a spus că speră că fiul său cel mai mare, care va domni peste cea mai veche monarhie din lume, va fi una de fericire și pace.

A fost pentru prima dată când un împărat japonez a abdicat în peste 200 de ani, în urma preocupărilor lui Akihito de 85 de ani, exprimate într-un mesaj televizat în 2016, că vârsta lui ar împiedica capacitatea sa de a-și îndeplini atribuțiile oficiale.

Cine este Naruhito

Naruhito, născut pe 23 februarie 1960, a devenit moştenitor al tronului nipon în ianuarie 1989 după decesul bunicului său, împăratul Hirohito. El a primit în mod oficial titlul de Prinţ Moştenitor în cadrul unei ceremonii care a avut loc în februarie 1991.

Prinţul Naruhito a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea Gakushuin din Tokyo în 1982 şi în anul următor s-a înscris la Merton College din cadrul Universităţii Oxford din Marea Britanie, unde a studiat timp de încă trei ani. A finalizat, de asemenea, prima parte a unui doctorat în ştiinţe umaniste la Universitatea Gakushuin în 1988.

În 1993, Naruhito a apărut pe prima pagină a ziarelor din lumea întreagă după ce Palatul Imperial a anunţat logodna lui cu Masako Owada, absolventă a Universităţii Harvard care a făcut carieră în diplomaţie şi care deţinea o specializare în economie. Ceremonia lor de nuntă a avut loc în luna iunie a aceluiaşi an.

Naruhito şi prinţesa moştenitoare Masako au împreună o fiică de 17 ani, prinţesa Aiko, care s-a născut în 2001, la opt ani după nunta lor. În timp ce Masako a suferit din cauza stresului provocat de adaptarea la protocolul imperial şi a fost nevoită să urmeze tratament medical, Naruhito, spre deosebire de mulţi dintre taţii japonezi, a jucat un rol activ în creşterea fiicei sale.

Vezi și: Împăratul Japoniei renunță la tron

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel