În incendiului de la sediul BCR din Ploieşti ar fi dispărut 550 000 de euro

bcr
bcr

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a anunţat că s-a constatat lipsa sumei de 548.353 de euro din locaţia BCR Prahova unde a avut loc incendiul din data de 30 noiembrie.

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, a avut loc un incendiu în sediul central al BCR Prahova, în urma căruia, potrivit primelor informaţii, ar fi fost distruse o serie de documente precum şi o sumă importantă de valută, suma comunicată iniţial fiind de 150.000 de euro. Cercetările efectuate au dovedit, însă, că nu există probe care să ateste arderea bancnotelor, nefiind găsite urme de bani arşi total sau parţial. Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, procurorii ploieşteni au început urmărirea penală asupra unei angajate a BCR Prahova, aceasta fiind acuzată de distrugere calificată şi delapidare.

Potrivit probatoriului administrat, în data de 30 noiembrie, femeia a intrat, fără a avea autorizaţie, în camera tezaurului din sediul BCR situat în centrul Ploieştiului, iar la ieşire nu a anunţat că în incinta camerei se vede o flacără. În timpul anchetei deschise la bancă pentru stabilirea cauzei incendiului, anchetatorii şi reprezentanţii băncii au constatat că din camera tezaurului lipsesc trei teancuri a câte o sută de bancnote de 500 de euro fiecare, acestea nefiind găsite nici arse total nici parţial, deşi cu o zi înainte fusese confirmată prezenţa celor trei teancuri în camera de tezaur a băncii. Angajata BCR Prahova a fost reţinută joi, dar i s-a făcut rău şi a fost dusă la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, Alina Comăniţă, a declarat că femeia, Carmen Nicoleta Dănilă (40 de ani), s-a prevalat joi, atunci când a fost reţinută, de dreptul de a nu face declaraţii, iar vineri a refuzat, din nou, să facă vreo declaraţie în faţa procurorului care s-a deplasat la spitalul unde angajata BCR este internată.

Conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova remis, vineri, presei, Carmen Nicoleta Dănilă, care era angajată în funcţia de supervizor la unitatea bancară din Ploieşti, a acţionat cu ajutorul unui complice, respectiv al unui bărbat care este coordonator centru procesare la aceeaşi societate. Complicele este cercetat în stare de libertate.

Autorităţile urmează să continue cercetările pentru a stabili exact câţi bani au ars în incendiu şi care a fost suma furată de cei doi salariaţi ai instituţiei bancare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel