În Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău au înflorit cireșii

Gradina Japoneza din Parcul Herăstrău a devenit de câteva zile un loc mirific, după ce au înflorit cireșii. 

Hanami sau privitul florilor de cireși face parte din tradiția poporului japonez, care în luna aprilie se bucură de venirea primăverii, iar în Parcul Herăstrău  se află un mic colț  care poartă denumirea de Grădina Japoneză.

Grădina Japoneză din Herăstrău este darul poporului japonez pentru  români,  construită în anul 1998 de către Asociația Culturală Româno-Japoneză cu sprijinul Fondului Comemorativ al Expoziției Mondiale în Japonia, aceasta fiind amenajată în  stil japonez.

La începuturile sale, Hanami era apanajul membrilor curții imperiale și se referea la contemplarea florilor de cais, dar mai târziu obiceiul s-a extins în rândul întregii populații.

În Japonia, sărbătoarea de Hanami este  anunțată în fiecare an de către Institutul Meteorologic Japonez, și este urmărită cu atenție de către cei care planifică picnicuri hanami. Picnicurile pot avea loc atât în timpul zilei cât și în timpul serii, caz în care se numesc yozakura. În unele parcuri sunt atârnate temporar lanterne de hârtie pentru yozakura.

Cu mici cursuri de apă, podețe și un mic lac, toate secate în acest moment, dar cu zeci de cireși în floare, Grădina Japoneză te îmbie la petrecerea unor ore în aer liber. (Foto: Crișan Andreescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel