Înțelegere Dodon-Filip. 10 ambasadori, rechemați

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut joi o întrevedere cu premierul Pavel Filip, pentru a discuta despre rechemarea în țară a zece ambasadori moldoveni. 

Într-o postare pe Facebook, șeful statului a anunțat că a discutat cu premierul Filip despre rechemarea a zece ambasadori și numirea altor 17.

'Am discutat cu premierul Pavel Filip despre activitatea diplomatică a Republicii Moldova, în special (despre) retragerea a 10 ambasadori și numirea a 17', a notat Dodon, adăugând că va reveni în curând cu detalii.

Întrevederea nu a fost anunțată în prealabil.

Dumitru Braghiș, ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, a fost rechemat miercuri de la post, în urma unei decizii a guvernului de la Chișinău. Braghiș — fost premier între 1999 și 2001 — a fost numit ambasador la Moscova la 27 noiembrie 2015, printr-un decret al președintelui Nicolae Timofti.

Decizia Chișinăului a surprins Ministerul de Externe rus. Mai mulți experți de la Chișinău consideră că ar putea fi vorba de o înțelegere între președintele Igor Dodon și coaliția de guvernare proeuropeană, potrivit postului de radio citat.

Pentru Dodon este necesar "să numească la Moscova o persoană în care să aibă încredere totală. Cred că el a făcut un târg cu actuala majoritate de a obținut acest post, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel