În curând: APĂ GRATUITĂ pentru agricultori. LEGE în curs de promulgare

sistem de irigatii
sistem de irigatii
Senatul a adoptat luni o propunere legislativă privind scutirea de la plata tarifelor de livrare a apei pentru irigaţii.
 
 
Plenul Senatului a adoptat luni, cu 100 de voturi "pentru", propunerea legislativă de modificare şi completare a Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004, republicată, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare, precum şi pentru completarea art. 10 din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice. 

„Prin această propunere legislativă se urmăreşte scutirea de la plata tarifelor pentru livrarea apei pentru irigaţii şi suportarea cheltuielilor aferente asigurării unui nivel optim al apei pentru irigaţii la staţiile de punere sub presiune unde s-au încheiat contracte multianuale sau sezoniere din bugetul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare prin bugetul Ministerului Agriculturii”, a explicat senatorul PSD Doina Silistru, unul dintre iniţiatorii actului normativ. 

[citeste si]

Senatorul social-democrat Ion Rotaru a explicat că propunerea legislativă este „în concordanţă cu unele prevederi ale programului de guvernare al PSD”. 

Și liberalii susțin propunerea legislativă inițiată de PSD

„Ne dorim ca în România să funcţioneze irigaţiile. Ne dorim să reabilităm sistemul de irigaţii, să avem o agricultură performantă şi cu producţii ridicate, care depind în cea mai mare măsură de apă. Deja începe în sud-estul ţării în momentul acesta să se manifeste fenomenul de început de secetă, este lipsă de apă în acest moment. (...) Această măsură, care înseamnă apă gratuită pentru agricultori până la staţia de irigat, este o măsură extraordinar de bună, aşteptată şi dorită de mult timp de către agricultori”, a afirmat Rotaru la dezbaterile din plenul Senatului, potrivit Agerpres. 

Senatorul PNL Costel Şoptică a anunţat că şi liberalii susţin adoptarea propunerii legislative. 

„Am ajuns ca în acest moment să avem o suprafaţă irigată în România foarte-foarte mică. De aceea conchid că această măsură este una foarte bună, gratuitatea va încuraja utilizatorii să aibă curaj să facă contracte pentru a lua această apă, dar (...) voi fi foarte atent să văd dacă în graficul pe care vi-l propuneţi în perioada următoare o să şi realizaţi ceea ce vă propuneţi”, a spus parlamentarul liberal. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy