În ce județ din țară se revine ”la clasă cu toți copiii”

Toți elevii dintr-un județ ar trebui să revină la clase odată cu începerea noului an școlar, dar părinții care nu doresc participarea fizică a copilului la cursuri vor putea opta pentru școala online.

Prefectul Dumitru Țiplea anunță că la nivelul Bihor urmează să revină la școală peste 90.000 de elevi.

Am ajuns la concluzia că, în județul nostru, ar trebui să revenim la clasă cu toți copiii, asigurându-se respectarea tuturor normelor sanitare. În acest sens, am emis un ordin privind constituirea unei comisii formate din reprezentanți ai ISJ, DSP și ISU Crișana, care să verifice și să acorde consultanța necesară privind circuitele și măsurile sanitare care se impun pentru fiecare unitate de învățământ”, a spus Țiplea.

Inspectorul școlar general Virgil Blage a prezentat drept o certitudine începerea școlii la data de 14 septembrie, cu prezența fizică la cursuri, cu mențiunea că părinții care nu doresc participarea fizică a copilului la ore vor putea opta pentru școala online, notează Mediafax.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor avea informații în 12 august că peste 75% din unitățile școlare din județul Bihor sunt pregătite să înceapă fizic reluarea cursurilor.

Procentul variază în funcţie de mediul urban sau rural, în județ acest procent fiind mai ridicat, de 82%.

„La nivelul municipiului Oradea lucrurile sunt puțin mai complicate dat fiind numărul mare de elevi din școli, dar și aici, cu sprijinul autorităților locale, vom face față. Păstrăm un dialog permanent cu părinții și avem în vedere asigurarea celor mai bune condiții, astfel încât sănătatea profesorilor și a elevilor să nu fie pusă în pericol”, a spus șeful ISJ, precizat inspectorul școlar general, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel