În Bucureşti vor fi amplasate 6 corturi anticaniculă în zonele cu trafic intens

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat Administraţiei Spitalelor punerea în aplicare a planului de măsuri anticaniculă, iar în zilele următoare urmează a fi amplasate 6 corturi care vor pregătite să ofere apă şi ajutor medical de urgenţă.

Zonele vizate de amplasarea corturilor sunt cele cu trafic pietonal intens cum ar fi la Universitate - la Facultatea de Arhitectură, în zona Parcului Cişmigiu - în faţa Prefecturii, la Piaţa Romană - în dreptul staţiei de metrou, la intrarea Charles de Gaulle din Parcul Herăstrău, la Piaţa 11 iunie, precum şi la Gara de Nord, informează Mediafax.

De asemenea, în pasajul de la Universitate şi în cadrul complexului Grozăveşti vor fi două puncte de prim ajutor, dotate cu aer condiţionat, unde bucureştenii pot solicita servicii medicale şi apă.

În aceste locuri, bucureştenii vor putea beneficia de ajutor medical specializat între orele 12-18. "În toate aceste locaţii, personalul medical se află la dispoziţia bucureştenilor în intervalul 12.00-18.00, iar Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a fost alertat şi va lucra în strânsă colaborare cu Administraţia Spitalelor pentru a interveni în situaţii de urgenţă", se arată într-un comunicat de miercuri al municipalităţii.

De asemenea, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a pregătit 12 puncte fixe de prim ajutor, în Parcul Herăstrău fiind trei corturi, în Parcul Tineretului alte două corturi şi câte unul în parcurile Cişmigiu, Izvor, Carol, Floreasca, Unirii, Circului şi Bordei.

"Corturile vor fi dotate cu pat, apă potabilă, trusă medicală şi stativ pentru perfuzii.Totodată, vor fi disponibile patru ambulanţe care vor acoperi zonele menţionate, pregătite să intervină ori de câte ori sunt solicitate", se mai arată în comunicatul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel