În Belarus, armata rusă a înființat un bazar unde se vând bunuri jefuite în Ucraina

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Forțele ruse care s-au retras din nordul Ucrainei au înființat un bazar în Belarus, unde se vând bunuri furate din Ucraina.

Armata rusă a înființat un bazar unde se vând bunuri jefuite în Ucraina. Acest lucru este demonstrat de datele Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, conform BucPress.

„În orașul Narovlya (Belarus), invadatorii au înființat un bazar specializat în care vând bunuri furate în Ucraina. Sortimentul bandiților cuprinde: mașini de spălat, rufe, mașini de spălat vase, frigidere, bijuterii prețioase, mașini, biciclete, motociclete, vase, covoare, opere de artă, cosmetice. Acolo este tot ce au obținut rușii prin jefuirea populației civile din Ucraina", se spune în mesaj.

Armata rusă încearcă și ea să schimbe valută furată - dolari și euro, dar din cauza restricțiilor interne privind circulația valutară, bielorușii sunt „reticenți în a fi de acord”.

Potrivit informațiilor, în Mozyr, Belarus, se adună KAMAZ-uri militare rusești, din care soldații descarcă pachete cu pradă. „Prada” este trimisă în Rusia de către serviciul rus de livrare SDEK.

Forțele ruse au început retragerea „în mod activ“ din regiunea Sumî, după ce au „tras fără discernământ și au terorizat populația“

Forțele ruse „se retrag în mod activ” din regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei, potrivit guvernatorului regional, și își iau echipamentul cu ele.

Săptămâna trecută a avut loc un aflux de trupe rusești între Bilopillya și Konotop – situat la nord-vest de orașul Sumî – unde „trăgeau fără discernământ și terorizau populația”, a declarat Dmytro Jivytsky, șeful administrației regionale din regiunea Sumy, pe canalul lui Telegram.

„Trupele noastre i-au alungat din regiunile Kiev și Cernihiv și provoacă pierderi, zona Konotop nu este 100% liberă de ruși. Ucrainenii îi termină treptat”, a spus Zhyvytsky.

Regiunea Sumî se află la 30 de mile (48 de kilometri) de granița cu Rusia și a fost unul dintre primele orașe care au fost atacate (citește continuarea AICI).

Iohannis condamnă acțiunile Rusiei după masacrul din Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că imaginile din Bucea şi din alte oraşe ale Ucrainei trebuie să reamintească lumii întregi că "agresiunea ilegală" din această ţară trebuie oprită.

"Invazia rusă în Ucraina are consecinţe groaznice, de nedescris - imaginile din Bucea şi din alte oraşe ale Ucrainei trebuie să reamintească întregii lumi că trebuie să oprim această agresiune ilegală şi că toţi cei găsiţi responsabili trebuie să plătească. Justiţia internaţională ar trebui să prevaleze!", a scris Iohannis, duminică, pe Twitter.

Cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile din regiunea Kiev recent preluate de forţele ucrainene de sub controlul trupelor ruse, a anunţat duminică procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel