În 2020, propaganda supremației albe a atins niveluri alarmante în SUA

În 2020, propaganda supremației albe a atins niveluri alarmante în SUA  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
În 2020, propaganda supremației albe a atins niveluri alarmante în SUA / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Propaganda supremației albe a atins niveluri alarmante în SUA pe parcursul anului 2020, potrivit unui nou raport pe care Liga Anti-Defăimare l-a furnizat The Associated Press.

Potrivit unui raport al Ligii Anti-Defăimare, în 2020, au existat 5.125 de cazuri de mesaje rasiste, antisemite, anti-LGBT și alte mesaje de ură răspândite prin pliante fizice, autocolante, bannere și postere. Este aproape dublu față de cele 2.724 de cazuri raportate în 2019. Propaganda online este mult mai greu de cuantificat și, probabil, cazurile sunt de ordinul milioanelor.

ADL, care a fost fondată în urmă cu mai bine de un secol, a declarat că anul trecut a marcat cel mai înalt nivel de propagandă al supremației albe văzută în cel puțin un deceniu. Raportul său vine în timp ce autoritățile federale investighează și dau în judecată pe cei care au asaltat Capitoliul SUA în ianuarie, dintre care unii sunt acuzați că au legături sau au exprimat sprijin pentru grupurile antiguvernamentale.

Propaganda, adesea distribuită cu intenția de a atrage atenția mass-mediei și Internetului, îi ajută pe adepții supremației albe să-și normalizeze mesageria și să susțină eforturile de recrutare, potrivit raportului ADL. Limbajul folosit în propagandă este adesea acoperit cu o înclinație patriotică, făcându-l să pară benign pentru un ochi neinstruit. Totuși, unele pliante, autocolante și postere sunt în mod explicit rasiste și antisemite. Un pliant diseminat de Asociația Patrimoniului European din New Jersey a inclus cuvintele „Black Crimes Matter”, o referință la mișcarea Black Lives Matter, împreună cu statistici de criminalitate despre atacurile asupra victimelor albe ale atacatorilor negri.

Propaganda a apărut în fiecare stat, cu excepția Hawaii. Cele mai ridicate niveluri au fost observate în Texas, Washington, California, New Jersey, New York, Massachusetts, Virginia și Pennsylvania, potrivit raportului, precizează ABCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel