Împușcat de opt ori dintr-o confuzie. Nici un vinovat

Un bărbat de culoare a fost împușcat de opt ori după ce polițiștii au confundat un telefon mobil, aflat în mâna victimei, cu o armă, scrie The Guardian.

Anul trecut, mai mulți ofițeri ai Poliției din Sacramento, care au răspuns la un apel în care se reclama vandalizarea mai multor mașini, l-au împușcat mortal pe Stephon Clark (22 de ani). Acesta se afla în curtea bunicii sale. Ofițerii au tras nu mai puțin de opt focuri de armă. Ulterior aveau să constate că ceea ce ținea Clark în mână era un telefon mobil și nu o armă, scrie The Guardian. 

Potrivit procurorului, Anne Marie Schubert, ofițerii au fost îndreptățiți să folosească forța letală și nu au comis o crimă. "Când ne uităm la toate aceste fapte și circumstanțe", a spus ea sâmbătă, "ne întrebăm noi, a fost comis o crimă? Răspunsul la această întrebare este nu".

Anne Marie Schubert a investigat mai mult de 30 cazuri de împușcături ale poliției din ianuarie 2015 și nu a depus niciodată acuzații, potrivit ziarului Sacramento Bee.


Uciderea lui Clark a declanșat proteste și a intensificat dezbaterea națională în legătură cu utilizarea forței de către poliție.


"Transparența fără responsabilitate nu înseamnă nimic", a declarat fratele lui Clark, Stevante Clark, care în săptămânile care au urmat uciderii fratelui său a fost în centrul atenției naționale, ca răspuns la decizia procurorului.

În conferința de presă, Schubert a petrecut aproape o oră trecând peste imagini video și imagini din noaptea de ucidere a lui Clark. De asemenea, ea a împărtășit mesajele personale, jurnalele de telefon, căutările pe internet și schițele de e-mail din telefonul mobil al lui Clark pentru a arăta starea de spirit a lui Clark în zilele care au dus la moartea sa.


Dr Flojaune Cofer, directorul general al politicii de avocați pentru sănătate publică: "Am ascultat o explicație pentru motivul pentru care această persoană merita să moară. Ceea ce a fost cel mai îngrijorător este că nu am auzit o anchetă similară despre comportamentul ofițerilor, chiar dacă aceștia ar fi trebuit să fie investigați pentru neglijență criminală".


Primarul din Sacramento, Darrell Steinberg, s-a adresat familiei lui Clark la o conferință de presă care a urmat anunțului procurorului: "Rezultatul a fost greșit. Nu ar fi trebuit să moară".

Vezi și: Una din zece electrocentrale poluează apele subterane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel