Împușcat în ceafa la el acasă. Agresorul, de altă naționalitate

Un cetăţean francez a fost arestat preventiv după ce a împuşcat în ceafă un tânăr din comuna Bârca, județul Dolj.
 
 
Un cetăţean francez în vârstă de 48 de ani, care a împuşcat în ceafă un bărbat de 22 de ani din comuna Bârca, este cercetat în stare de arest preventiv pentru tentativă de omor.

Victima, care a fost împuşcat în ceafă de către cetăţeanul francez, este în comă la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorul Magdalena Bădescu, incidentul s-a petrecut în noaptea de 6 spre 7 aprilie, pe un drum care face legătura între municipiul Craiova şi comuna Bârca, iar cetăţeanul francez s-a ascuns în pădure şi a fost găsit pe 7 aprilie de către poliţişti. Arma cu care a fost împuşcat în ceafă tânărul doljean a fost introdusă în ţară clandestin şi nu era deţinută legal de către cetăţeanul francez. 

Obiectul atacului

Cetăţeanul francez aflat acum în arest preventiv pentru tentativă de omor, Samuel David Parra, în vârstă de 48 de ani, a cunoscut în anul 2016, la Paris, o tânără din Bârca, martoră în dosar. Potrivit procurorilor, femeia ar fi fost escortă în Paris, acolo unde erau stabiliţi şi lucrau şi doi tineri din comuna Bârca, judeţul Dolj, unul victimă şi altul martor în această cauză. 

„Cetăţeanul francez a vizitat-o de mai multe ori pe martoră la domiciliul său, iar în data de 6 aprilie, când a revenit în România a vizitat-o din nou pe martoră la Bârca şi i-a întâlnit acolo pe partea vătămată şi pe un alt martor. Acolo au avut loc nişte discuţii privind ocupaţia ei din Paris, i-au reproşat cetăţeanului că a traficat-o şi nu i-a dat toţi banii. El ar fi zis că îi dă banii pentru munca prestată şi i-a dat două file CEC, despre care nu se ştie dacă aveau o acoperire. Apoi au plecat toţi spre Craiova, cu maşina cetăţeanului francez”, a precizat Magda Bădescu. 

Francezul s-a ascuns într-o pădure

În maşină se aflau cetăţeanul francez, femeia pe care acesta o cunoscuse la Paris, o altă femeie, victima şi un alt martor, a afirmat procurorul. Ei s-ar fi plimbat prin Craiova până seara, în jurul orei 23.00, când au decis să se întoarcă la Bârca, conform anchetatorilor. 

„Pe drum, după ce au oprit pe marginea şoselei, cetăţeanul francez şi bărbaţii au coborât, el a spus că atunci când a coborât şi-a pus discret pistolul la centură pentru că se simţea ameninţat şi-i era teamă să nu fie sechestrat. Cei doi bărbaţi din Bârca s-au întors spre maşină, cetăţeanul francez a rămas în spatele lor şi a tras un foc de armă, victima fiind nimerită în ceafă. A spus că a mai vrut să tragă un al doilea foc de armă dar s-a blocat pistolul. Victima a căzut, ceilalţi s-au panicat, tânărul căzut a fost luat şi pus în maşină şi apoi transportat la Craiova, la spital”, a mai spus procurorul, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Cetăţeanul francez a rămas în zona în care s-a produs incidentul şi s-a ascuns într-o pădure, unde a fost găsit a doua zi de către poliţişti. Pistolul a fost găsit îngropat lângă un copac. 

A contestat arestul

„S-a dispus efectuarea unei expertize ştiinţifice balistice cu privire la armă. Cetăţeanul francez susţine că a introdus clandestin această armă în România. El nu deţine autorizaţie de port armă nici în Franţa, nici în România. Este o armă letală, asemănătoare unui pistol militar”, a adăugat Magdalena Bădescu. 

Pe 7 aprilie, cetăţeanul francez a fost reţinut de către procurori, iar pe 8 aprilie el a fost arestat preventiv şi în prezent se află în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj. Cetăţeanul francez a contestat măsura arestului preventiv, iar contestaţia va fi soluţionată la Curtea de Apel Craiova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel