Impozite IT. Orban, ATACAT frontal după propunerea de astăzi

Klaus Iohannis-Ludovic Orban
Klaus Iohannis-Ludovic Orban

Rectorul Universității Politehnice București, Mihnea Costoiu, îl taxează dur pe Ludovic Orban, cel care a spus astăzi că vrea să renunțe la reducerea pe impozit de care beneficiază acum lucrătorii din sectorul IT. 

"În urmă cu 15 ani am venit cu ideea de a scuti inginerii care lucrează în sectorul IT de impozitul pe profit. La acea vreme, bazându-mă pe forța universităților din România, am reușit să explic societății și Guvernului potențialul uriaș al sectorului IT din România.

În 2014 am extins numărul potențialilor beneficiari ai acestei facilități, fapt care a stimulat industria. Drept dovadă, după mai bine de 15 ani, 6% din PIB-ul României vine din industria IT. Acest lucru se datorează universităților tehnice românești și regimului fiscal menținut, la insistențele noastre, de toate guvernele României de după 2003 și până astăzi.

Astăzi președintele PNL ne spune ca trebuie sa desființăm aceste reduceri fiscale. Este o declarație incredibilă de la un lider liberal care, aparent, ar face orice să acceadă la putere. Și asta la o săptămână după câștigarea alegerilor!", este mesajul rectorului Mihnea Costoiu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel