EXCLUSIV  Impozitarea pensiilor de peste 4.000 de lei. Ionuț Stroe, răspuns la "îngrijorarea PSD-ului": Să vorbească şi cu domnul Câciu înainte. Nu este iniţiativa PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL) a reacționat, după acuzațiile venite din PSD, potrivit cărora liberalii ar dori să înghețe pensiile prin introducerea CASS la cele de peste 4.000 de lei.

"Iniţiativa legislativă despre care vorbiţi este a domnului Florin Cîțu. Nu are nici suportul politic, nici acordul PNL. La prima vedere, este vorba despre o iniţiativă mai veche. Pe vremea ministrului Câciu, s-a făcut o ordonanţă care a fost declarată neconstituţională  - asta apropo de îngrijorarea PSD-ului, să vorbească şi cu domnul Câciu înainte -, dar nu este o iniţiativă a PNL, ci a domnului Cîțu şi Vâlceanu şi mai sunt care au semnat.

Deocamdată, nu a intrat în procedura legislativă - astfel de situaţii cu fel de fel de iniţiative din astea se întâlnesc în procedura parlamentară -, dar cel mai important lucru este susţinerea partidelor care, în momentul de faţă, nu există, cel puţin din partea PNL nu.

Dacă ar fi să fim înţelepţi pe acest subiect, ar trebui să aşteptăm să vedem opinia Comisiei, votul în Senat - când va fi el, dacă va intra pe ordinea de zi. Evident, va merge şi la Cameră, aşa că este drum lung până să existe o asemenea măsura.

A existat o asemenea măsură, a fost un OUG pe vremea domnului Adrian Câciu, care instituia CASS-ul pentru pensiile mai mari de 4.000 de lei, dar ordonanţa a fost declarată neconstituţională. Noi nu susţinem un asemenea demers neconstituțional", a spus Ionuț Stroe, în exclusivitate pentru DCNews.

Vezi și:  Contre în coaliție. Firea acuză PNL că îngheață mascat pensiile. ”Nu ne jucăm! Împreună cu toți colegii social-democrați, îl vom respinge” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel