Contre în coaliție. Firea acuză PNL că îngheață mascat pensiile. ”Nu ne jucăm! Împreună cu toți colegii social-democrați, îl vom respinge”

foto pixabay
foto pixabay

Probleme în coaliția de guvernare. Marți dimineață, Gabriela Firea atacă proiectul PNL-ului susținând că îngheață mascat pensiile. 

UPDATE: EXCLUSIV  Impozitarea pensiilor de peste 4.000 de lei. Ionuț Stroe, răspuns la "îngrijorarea PSD-ului": Să vorbească şi cu domnul Câciu înainte. Nu este iniţiativa PNL

”Nu ne jucăm cu pensiile românilor! Munca părinților și a bunicilor noștri trebuie răsplătită, nu taxată! Recent, parlamentarii PNL au propus ca pensionarii care primesc peste 4.000 de lei să plătească CASS. Împreună cu toți colegii senatori social-democrați, vom respinge acest proiect în Senatul României!

Vă amintiți cum în 2021 au vrut să înghețe pensiile? Același scenariu pare să se repete, dar de această dată prin aplicarea CASS. Suntem conștienți de impactul pe care astfel de măsuri îl pot avea asupra celor care au muncit o viață întreagă.

În plus, contradicțiile în discursul politic nu fac decât să adauge confuzie și nesiguranță. Ce spunem noi, parlamentarii social-democrați:

1. Nu susținem acest proiect de lege.

2. Vrem claritate și coerență în politicile care afectează pensionarii.

3. Pensionarii merită respect, nu politici contradictorii” susține Gabriela Firea, fost ministru al Familiei, pe Facebook. 

În fapt, problema e mult mai mare în coaliție. PNL-ul a propus ca pensiile sub 3000 de lei să nu fie impozitate, moment în care PSD-ul a reacționat. 

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a scris, tot pe Facebook, pe aceeași temă: ”Propunere PNL: CASS pentru Venituri Peste 4.000 de Lei! Un proiect de lege recent depus la Senat propune aplicarea Contribuției de Asigurări Sociale de Sănătate (CASS) la pensiile care depășesc pragul de 4.000 de lei. Însă, acesta nu se bucură de susținere unanimă. PSD face front comun și declară răspicat că se va opune acestui proiect, apărând interesele părinților și bunicilor noștri. Această inițiativă vine din partea acelorași politicieni care au decis înghețarea pensiilor în 2021, provocând nemulțumire în rândul seniorilor. Contradicțiile sunt evidente din partea PNL: pe de o parte fac promisiuni cu neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, iar pe de alta se propune o suprataxare a celor care depășesc 4.000 de lei. Din punctul meu de vedere, aceste contradicții denotă o doză destul de mare de neseriozitate a PNL în politicile adresate pensionarilor”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel