Impozitare salarii, agricultură, bonuri fiscale. Striblea: Știri despre care nu vorbește nimeni

Cătălin Striblea a scris, pe blogul său, despre știrile care nu intră în dezbaterile  televiziunilor, dar care influențează enorm viețile românilor.

Jurnalistul de la B1 TV explică de ce modificarea impozitării pe salarii va aduce o gaură în bugetul românului de rând: "Se modifică impozitarea pe salarii în materia deducerilor. E posibil să rămâneți cu ceva mai mulți bani în mână. E vorba de cei care câștigă până la 3000 de lei pe lună. Nici Guvernul nu și-a pornit mașina de zgomote pe această temă. Am înțeles ceva mai târziu de ce. Pentru că la salariile mai mari, acesta scade în fapt, căci se mărește un plafon de CAS. Pierderea ajunge la 50 de lei."

O altă problemă cu care se confruntă țara noastră este cea a agriculturii. Majoritatea suprafețelor arabile sunt arendate unor mari proprietari, iar oamenii de rând ajung să trăiască de pe o zi pe alta.

"În România mai funcționează 68 de CAP-uri, cea mai mare cifră de afaceri fiind de 10 milioane de euro. Asta nu înseamnă că suprafețele din România nu sunt unificate. Doar că majoritatea sunt arendate unor mari proprietari. Pentru că nici un guvern nu a ținut cu ăștia mici", precizează jurnalistul.

"Știu că vă place în centrul vechi. Că e foarte mișto și în sfârșit orașul respiră a viață și are o zonă atractivă. În egală măsură se fură. Cereți bon și când vă îmbătați", scrie Cătălin Striblea pe blogul său.

VEZI ȘI: REACȚIA lui Ciutacu după decizia finală a Curții Supreme în cazul Ridzi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel