Impozitare pensii speciale. Violeta Alexandru: Susţin!

Foto Guvernul României
Foto Guvernul României

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, s-a declarat o susţinătoare a demersului privind impozitarea progresivă a pensiilor speciale şi este de părere că "trebuie să existe o Românie justă pentru toţi".

"Susţin un asemenea demers (impozitarea progresivă a pensiilor speciale, n.r.). Suntem în acest moment în faţa unei realităţi care ne arată că trebuie să existe o Românie justă pentru toţi. Eu cred că Parlamentul se va mobiliza. Toate declaraţiile pe care le-am văzut din partea liderilor politici mi-au arătat şi chiar nu se mai poate ascunde nimeni că Parlamentul se va mobiliza pentru a susţine un asemenea demers. Cred în continuare că această decizie se bazează covârşitor pe angajamentul politic pe care fiecare partid trebuie să-l ia.

Nu este o decizie administrativă, este o decizie, dincolo de calcule, de asumare politică şi ştiu sigur că partidul din care fac parte şi-a asumat prin proiectul depus şi prin eforturile pe care Florin Roman, liderul liberarilor din Camera Deputaţilor, le face în acest moment, şi colegii mei, deputaţii şi senatorii liberali", a precizat Alexandru, miercuri seara la Realitatea Plus.

"Decizie politică"


Aceasta susţine că nimeni nu-şi poate permite în acest moment să nu asculte semnalele societăţii civile, care semnalează faptul că s-au creat, prin aceste categorii de pensii speciale, două Românii, una a celor care se bucură de privilegii şi alta a celor care primesc pensie pe cât au muncit.

"Prin urmare, este în primul rând o decizie politică şi sunt convinsă că nu-şi poate permite nimeni în acest moment să nu asculte semnalele societăţii civile, care ne semnalează faptul că s-au creat, prin aceste categorii de pensii speciale - cu privire la care personal consider că doar anumite categorii ar trebui excluse şi anume militarii, de exemplu - două Românii: România celor care se bucură de privilegii pentru că au ştiut cum să facă ca prin Parlament să treacă legi speciale, şi România celor care primesc pensie pe cât au muncit, nimic mai puţin, nimic mai mult", a subliniat Alexandru, citează Agerpres.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel