Impozitare pensii speciale. Teodorovici: Lăsaţi demagogia!

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

"Acum, în al 13-lea ceas, și doar forțați de criză, liberalii, dar și alți colegi din Parlament, au ajuns la aceeași concluzie la care eu am ajuns încă din vara anului 2019: pensiile nesimțite trebuie taxate, pentru că este de bun simț și înțelept din punct de vedere economic", transmite Eugen Teodorovici. 

"Atunci, după consultări cu specialiștii din Ministerul Finanțelor Publice, și în baza studiilor și analizelor făcute de Academia Română și de alte instituții, am depus ca senator un proiect de lege care vizează taxarea pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30%, iar pentru pensiile mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă. Se respectau și principiile contribuității, dar și principiile constituționale și mai ales de echitate. Această propunere este solid fundamentată și este, practic, 'blindată' împotriva unui eventual atac la Curtea Constituțională‼️", a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

Mesaj către politicienii din celelalte partide

"Recunosc că de atunci și până acum mi-aș fi dorit să fi avut sprijin susținut în Parlamentul României pentru această inițiativă legislativă. Pentru că era vorba de o idee bună, economic și social, nu de o idee partizană‼️ Acum, sper să nu fie o glumă de 1 aprilie, PNL vine și spune că vrea să impoziteze pensiile speciale pentru că vor să mai reducă din cheltuieli, fiind speriați, probabil, de faptul că acestea vor creste iar Guvernul este incapabil să atragă finanțări la costuri avantajoase în situația actuală,

Iar pe ușa deschisă de liberali, au început să intre toți cei care au luat în brațe acest subiect, dar care nu au spus un cuvânt din vara lui 2019 și până în primăvara lui 2020! PNL, USR și ceilalți, alături de PSD, pot și trebuie să facă mai mult‼️

P.S. Stimați politicieni, lăsați demagogia și haideți să legiferăm în interesul României‼️", transmite Eugen Teodorovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel