Impozit jurnaliști. Gușă: Dacă Iohannis nu promulgă legea, înseamnă două lucruri

Cozmin Gușă FOTO AGERPRES
Cozmin Gușă FOTO AGERPRES

Au apărut dispute în lumea presei legate de scutirea jurnaliștilor de impozitul pe venit. Câteva nume grele din presa românească au semnat chiar o scrisoare deschisă. Într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, Cozmin Gușă îi acuză pe aceștia de ipocrizie.

„Este un proiect extrem de necesar pentru industria mass-media din România și îmi pare rău că cei care comentează sau care îndrăznesc să comenteze nu se interesează întâi să vadă cât de grea a ajuns situația în mass-media și să compare facilitățile pentru industria mass-media care nu există în România cu cele care există în țări ca Marea Britanie, că tot a fost Brexit-ul, până în Franța, membră a UE, ca să nu vorbesc despre Germania.

Cum zicea și Dan Andronic, este și o dovadă de ipocrizie la câțiva dintre cei care semnează. Alții poate nu s-au informat suficient. M-a mirat într-adevăr prezența lui Ion Cristoiu pe acea listă, dar și a lui Cristian Tudor Popescu, pentru că amândoi au fost și în managementul de presă, în vremuri mai bune pentru presă, când existau bani mulți pentru presă și destule facilități pentru difuzare și altceva”, a spus Cozmin Gușă.

„Concret, principalii beneficiari ar fi numiții patroni din mass-media românească din plan local, asta este limpede și clar! Pe care nu i-a ajutat nimeni niciodată, care au ajuns la cheremul baronilor locali și care n-au avut posibilitatea să-și apere structura lor locală atât de necesară pentru prezentarea normală a vieților comunităților locale. (...)

Această măsură, indiferent că a inițiat-o Steriu, a fost discutată, au fost de acord și alții. Și aici, dacă Klaus Iohannis nu promulgă această lege, înseamnă două lucruri: sau nu se informează suficient să vadă care este situația în mass-media sau că într-adevăr nu dorește o mass-media care să fie ajutată”, a mai spus acesta la Realitatea Plus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel