MODIFICAREA impozitului auto. Ce mașini vor plăti mai puțin

Un cartel al componentelor auto, descoperit în UE
Un cartel al componentelor auto, descoperit în UE

Parlamentarii doresc modificarea impozitului auto. Care sunt mașinile care vor plăti mai puțin.

Parlamentarii vor să modifice impozitul auto, astfel încât proprietarii maşinilor cu capacitate cilindrică mare să plătească mai puţini bani, scrie stirileprotv.ro.

Conform sursei citate, proiectul a fost depus în Senat, fiind semnat de mai mulţi aleşi de la PNL, USR, PMP, PSD şi din grupul minorităţilor, fiind supus consultării publice până pe 28 ianuarie 2018.

Modificări la modul de calcul al impozitului auto

Această propunere prevede modificarea modului de calcul al impozitului auto, care se va stabili în funcţie de capacitatea cilindrică a autovehicului, prin înmulţirea numărului de cmc cu suma corespunzătoare din tabelul următor:

În prezent, pentru o mașină cu capacitate cilindrică de 1.400 cmc, impozitul datorat este de 56 de lei, pentru 1.900 cmc - 171 de lei, pentru 3.000 cmc - 2.160 lei, iar pentru un autovehicul cu 4.000 cmc proprietarul trebuie să plătească 5.800 de lei.

Dacă proiectul urmează să fie adoptat, pentru un autoturism cu capacitate cilindrică de 1.400 cmc proprietarul va plăti 84 de lei, pentru unul cu 1.900 cmc va plăti 114 lei, pentru unul cu 3.000 cmc va plăti 360 de lei, iar pentru unul cu 4.000 cmc suma va fi de 480 de lei.

Printre deputații care au semnat acest proiect se numără Robert Turcescu și președintele USR, Dar Barna. Aceștia își motivează propunerea de modificare legislativă susţinând că scăderea nivelului impozitării maşinilor îi va convinge pe români să nu mai apeleze la soluţia înmatriculării maşinilor în alte țări, unde taxele sunt sensibil mai mici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel