Importul de izolete, în atenţia autorităţilor. Percheziţii în Argeş

Poliţiştii au efectuat patru percheziţii domiciliare într-un dosar în care efectuează cercetări cu privire la condiţiile de import şi conformitatea unor camere de izolare biologică (izolete), importate de o firmă din judeţul Argeş. 

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au efectuat patru percheziţii domiciliare în oraşul Mioveni, la sediul şi punctul de lucru ale unei societăţi comerciale şi locuinţele a două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals şi folosire la autoritatea vamală a documentelor vamale comerciale falsificate.

"Din cercetări, s-a stabilit că, în cursul lunii aprilie, o societate comercială din Mioveni, administrată de o femeie de 25 de ani şi un bărbat de 35 de ani, ambii din aceeaşi localitate, ar fi importat opt camere de izolare biologică, despre care există suspiciuni cu privire la conformitate şi modul de autorizare. Cele două persoane (...) ar fi întocmit în fals mai multe documente, care ar fi atestat aspecte nereale privind caracteristicile a opt camere de izolare biologica (tip izolete), pretins a fi importate de la un producător din China", se precizează în comunicat, conform Agerpres.

Conform sursei citate, reprezentanţii societăţii în cauză s-ar fi folosit de documente care ar fi atestat aspecte nereale privind caracteristicile echipamentelor medicale, pentru introducerea în ţară şi prezentarea către mai multe instituţii publice, în vederea realizării operaţiunilor vamale şi a autorizării punerii lor pe piaţă. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente şi un telefon mobil, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel