Important rector: Scopul nostru este să purificăm învăţământul

Rectorul Universităţii 'Babeş Bolyai' din Cluj Ioan Aurel Pop a susţinut, vineri, la Iaşi, necesitatea sporirii răspunderii doctoranzilor, coordonatorilor acestora, cât şi a celor care fac parte din comisiile care acordă tezele de doctorat, pentru a evita să mai apară lucrări plagiate. 

"Scopul nostru este să purificăm învăţământul românesc de tezele de doctorat şi să dăm în vileag tezele care se abat de la etica universitară. Şi mai important este ca în România să fie un titlu care se obţine absolut pe căi oneste. Pentru asta, toate şcolile doctorale trebuie reactivate. Trebuie sporită, după părerea mea, nu numai răspunderea doctoranzilor care fac o declaraţie de necopiere, de onestitate, dar şi răspunderea conducătorilor ştiinţifici şi a comisiilor care acordă aceste teze. Sunt convins că de la anul această primenire se va simţi în şcolile doctorale", a afirmat rectorul Universităţii 'Babeş Bolyai', răspunzând întrebărilor jurnaliştilor. 

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj şi cei ai Universităţii de Vest din Timişoara, Academiei de Studii Economice, Universităţii Bucureşti şi cei ai UAIC s-au întâlni la Iaşi într-o nouă şedinţă a Consorţiului Universitaria, scrie Agerpres.

Timp de trei zile, reprezentanţii celor cinci universităţi de stat care fac parte din Consorţiu, vor purta discuţii pe grupuri de lucru ce vizează activităţile didactice, cercetarea ştiinţifică şi studiile doctorale, finanţarea învăţământului superior şi atragerea de fonduri structurale, relaţii internaţionale, activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic, strategie şi dezvoltare instituţională. Sâmbătă urmează să fie organizate o  întâlnire a rectorilor şi o sesiune de concluzii, în plen.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel