Imitator al lui Breivik, arestat în Cehia

Internarea psihiatrică a lui Anders Breivik … ar putea costa 1,5 milioane de euro
Internarea psihiatrică a lui Anders Breivik … ar putea costa 1,5 milioane de euro

Poliţia cehă a anunţat, sâmbătă, la Ostrava (nord-est), că a arestat la 10 august un recidivist ceh în vârstă de 29 de ani care pregătea un atac cu bombă inspirat probabil de extremistul de dreapta norvegian Anders Behring Breivik.

Poliţia a confiscat din apartamentul său un arsenal important de arme, incluzând un pistol mitralieră, o bombă şi material explozibil.

"Componentele sistemului exploziv erau operaţionale", a declarat şeful poliţiei din Ostrava, Radovan Vojta, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a adăugat totuşi că poliţia nu ştie care era ţinta atacului pregătit. "Suntem abia la începutul anchetei. Pentru moment nu vrem să publicăm mai multe informaţii", a declarat Vojta.

Potrivit lui, bărbatul arestat simpatiza cu Breivik deoarece folosea numele lui în discuţiile pe Internet.

El a fost arestat în apartamentul său de o unitate de intervenţie rapidă. Arestarea a fost precedată de evacuarea a aproximativ 80 de locatari ai aceluiaşi imobil.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost comunicată, a fost condamnat de cinci ori în trecut, pentru diverse infracţiuni. În 2010 el a fost condamnat la şase luni cu suspendare pentru că a detonat un dispozitiv artizanal în faţa unei staţii de pompare din Ostrava.

Potrivit vecinilor săi, contactaţi sâmbătă de agenţia CTK, bărbatul nu este un militant de extremă dreapta ci mai degrabă are probleme psihice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel