Imigraţie Italia. Închiderea porturilor, costuri umane ridicate

Odată cu închiderea de către Italia a porturilor sale pentru navele umanitare tot mai mulţi imigranţi vor fi supuşi abuzurilor, susţin organizaţiile umanitare.

Un număr tot mai mare de migranţi va ajunge în centrele de detenţie din Libia şi în mâinile traficanţilor, unde sunt supuşi bătăilor şi abuzurilor, odată cu închiderea de către Italia a porturilor sale pentru navele umanitare, a avertizat joi organizaţia umanitară 'Medici Fără Frontiere' (MSF), relatează Reuters.

Cristophe Biteau, şeful misiunii MSF din Libia, a afirmat că toţi cei interceptaţi de paza de coastă libiană - circa 10.789 de persoane în acest an - au ajuns să fie reţinuţi pe perioadă nelimitată în centre conduse de guvernul de la Tripoli. 'Odată cu reducerea numărului de nave de salvare şi creşterea plecărilor pe mare odată cu sosirea verii, situaţia din centrele de detenţie se va înrăutăţi tot mai mult', a spus Biteau.

Salvini, navele de salvare nu mai sunt binevenite

Matteo Salvini, noul ministrul de interne italian şi liderul formaţiunii de extremă dreapta Liga, a declarat că navele de salvare nu mai sunt binevenite pe ţărmurile Italiei, argumentând că guvernul său a acceptat deja un număr mult prea mare de migranţi. El a pus deja la îndoială informaţiile privind abuzurile la care sunt supuşi migranţii în Libia - informaţii respinse de autorităţile libiene care au acuzat organizaţiile umanitare că încurajează migranţii să plece pe rutele periculoase din Africa de Nord până în Europa prin intermediul acţiunilor lor de salvare.

MSF afirmă că între 5.000 şi 7.000 de persoane sunt reţinute în şapte centre oficiale din Tripoli care sunt deja supraaglomerate şi insalubre, unde au fost semnalate numeroase cazuri de scabie şi tuberculoză. Există 17 centre de detenţie guvernamentale în Libia unde migranţii şi alte grupuri de ajutor au raportat în mod repetat bătăi şi condiţii inumane.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) estimează la circa 700.000 numărul total de migranţi prezenţi în Libia. Nimeni nu ştie câţi sunt închişi în centre secrete conduse de traficanţi, unde condiţiile sunt mai rele decât în cele guvernamentale, afirmă MSF.

Vezi şi: Italia: Salvini spune stop: Nici unul nu va mai călca în țară. Vrem să vină cu avionul, la clasa I

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel