Imigranții și ateismul: În Anglia, creștinii nu mai sunt majoritari

Fotografie de la David Dibert/ Pexels
Fotografie de la David Dibert/ Pexels

Afluxul puternic de imigranți din ultimii ani, combinat cu creșterea ateismului, l-au făcut pe creștini să piardă majoritatea în Marea Britanie.

Faptul că Regatul Unit era un teritoriu multicultural se știe de mult și faptul că noul său prim-ministru, Rishi Sunak, este un om cu origini indiene și de religie hindusă este doar o manifestare a acestei realități. Dar acum Anglia, împreună cu Țara Galilor, a devenit atât de multiculturală, încât creștinii nu mai reprezintă o majoritate a populației, datorită în parte faptului că ateismul este în creștere. Chiar și în două orașe, Leicester și Birmingham, comunitatea necreștină care era cândva o minoritate a devenit acum majoritatea populației, scrie Europa Today.

Recensământul din 2021 relevă o scădere de 5,5 milioane de anglicani și creștini în general în cele două țări și o creștere cu 44% a numărului de oameni care urmează islamul. 

Procentul ateilor este în creștere

După cum a raportat The Guardian, este prima dată la un recensământ din Anglia și Țara Galilor când mai puțin de jumătate din populație se definește drept ”creștină”. Între timp, 37,2% dintre oameni (22,2 milioane) au spus că nu au religie, al doilea cel mai frecvent răspuns după creștinism. Asta înseamnă că în ultimii 20 de ani procentul oamenilor care spun că nu cred în nicio divinitate a crescut de la 14,8%.

Apariția populațiilor non-albe ca majoritate este dezvăluită de datele privind etnia, religia și limba a peste 60 de milioane de oameni, colectate într-un recensământ instantaneu la 21 martie 2021.

În Anglia și Țara Galilor 81,7 % din populație este acum albă, inclusiv non-britanic, în scădere de la 86% în 2011, 9,3% sunt britanici asiatici, în creștere de la 7,5%, 2,5% sunt negri, negri britanici, negri galezi, caraib-africani și africani, în creștere față de 1,8% și 1,6% sunt de alte etnii.

Privind orașele în care acest fenomen este mai evident, datele arată că 59,1% dintre locuitorii din Leicester aparțin unor grupuri etnice minoritare. Aceasta este o schimbare majoră față de 1991, când oamenii de culoare și minoritățile reprezentau puțin peste un sfert din locuitori. 

Minoritățile etnice reprezintă, de asemenea, mai mult de jumătate din populația din Luton (54,8%) și Birmingham (51,4%), al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie, unde șapte din 10 persoane erau albe acum 20 de ani. Începând cu cel de-al Doilea Război Mondial, populația din Birmingham a crescut datorită imigrației din Caraibe, Asia de Sud și  Africa de Est.

Citește și:

Canada a adoptat un plan pentru a primi 500.000 de migranți până în 2025. Țara se confruntă cu o forță de muncă îmbătrânită și cu o natalitate scăzută

Canada pariază foarte mult pe imigrație pentru a umple golurile lăsate de forța de muncă îmbătrânită. De asemenea, la fel ca multe națiuni occidentale, țara are o populație îmbătrânită, cu o rată a natalității mai scăzută.

Acum, pentru a ajuta la stimularea economiei, guvernul a anunțat un plan agresiv de a primi sute de mii de migranți în următorii câțiva ani. În trecut, Canada a manifestat un sprijin foarte mare pentru imigrație.

La începutul acestei luni, guvernul federal a anunțat un plan agresiv de a primi 500.000 de imigranți pe an până în 2025, aproape 1,5 milioane de noi imigranți venind în țară în următorii trei ani... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel