Îmbătrânirea ar putea fi întârziată cu ajutorul unei terapii genetice. Ce au descoperit oamenii de știință din China

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Cercetătorii caută de mult timp un "elixir al tinereții". Este posibil ca oamenii de știință din China să îl fi găsit. 

Oamenii de știință din Beijing au dezvoltat o nouă terapie genetică care poate inversa unele dintre efectele îmbătrânirii la șoareci și extinde durata lor de viață, descoperiri care pot contribui într-o zi la un tratament similar pentru oameni, scrie Reuters

Metoda, explicată într-o lucrare din revista Science Translational Medicine la începutul acestei luni, implică inactivarea unei gene numite kat7, pe care oamenii de știință au găsit-o ca fiind un factor cheie al îmbătrânirii celulare. Terapia specifică pe care au folosit-o și rezultatele au fost o premieră mondială, a declarat co-supraveghetorul proiectului, profesorul Qu Jing, în vârstă de 40 de ani.

″După şase-opt luni, aceşti şoareci prezintă o îmbunătăţire generală a aspectului şi a puterii de apucare şi, cel mai important, au o durată de viaţă extinsă cu aproximativ 25%”, a declarat Qu, care este specialist în medicina de îmbătrânire și regenerativă la Institutul de Zoologie de la Academia Chineză de Științe (CAS).

Echipa de biologi din diferite departamente ale CAS a utilizat metoda CRISPR/Cas9 pentru a alege din mii de gene pe acelea care aveau o mare influenţă asupra îmbătrânirii celulare. Kat7 este una dintre zecile de mii de gene găsite în celulele mamiferelor. Cercetătorii l-au inactivat în ficatul șoarecilor folosind o metodă numită vector lentiviral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel