Substanța periculoasă de pe CITRICE. Atenție la ETICHETĂ!

citrice
citrice

Directorul general ANPC, Paul Anghel, avertizează consumatorii să citească foarte atent etichetele citricelor pe care le cumpără. 

Unele citrice sunt conservate cu IMAZALIL, substanță foarte periculoasă, cancerigenă, folosită pentru combaterea bolilor la plante, a cărei utilizare în agricultură este interzisă în legislația UE. 

”Portocalele și citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acoperă coaja citricelor, este folosită pentru combaterea bolilor la plante și are o acțiune fungicidă”, a precizat Paul Anghel. 

[citeste si]

El a arătat o etichetă cu citrice provenite din Turcia, pe care este menţionată substanţa. 

Ingirarea substanței menționate, pe care o găsiți sub formele THIABENDAZOL-IMAZALIL, E233 atacă ficatul, rinichii și este cancerigenă. 

”Fructele şi legumele stropite cu acest pesticid nu au un miros diferit şi nici o culoare aparte”, precizează Paul Anghel.

”Atenţie! Intoxicarea poate interveni chiar dacă nu se ingerează coaja fructelor şi legumelor stropite. Acestea trebuie spălate pentru îndepărtarea pesticidului de pe suprafaţa lor!”, subliniază directorul general al ANPC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel