IMAGINILE ZILEI. Summit NATO Londra. Iohannis, alături de liderii lumii

Andrei Itu / 04 dec 2019 / 14:31 Salveaza PDF Comentarii

Klaus Iohannis a participat miercuri la reuniunea NATO la nivel înalt de la Londra, desfășurată la The Grove, Watford.

La reuniune a fost adoptată o declaraţie publică succintă, cu caracter strategic, care acoperă principale progrese şi preocupări la nivel aliat. De asemenea, liderii aliaţi au aprobat un pachet de documente pe teme relevante pentru rolul NATO în actualul context internaţional. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, reuniunea are loc în contextul împlinirii a 70 de ani de la fondarea Alianţei Nord-Atlantice.

Din delegaţia României la reuniunea NATO fac parte şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu.  Alături de momentele cu caracter ceremonial, programul a inclus o sesiune de lucru, în cadrul căreia liderii aliaţi au discutat priorităţile NATO în actualul context internaţional de securitate şi deciziile necesare în vederea continuării procesului de adaptare a Alianţei.

Miercuri, la ora 15:15, ora României, Președintele României, Klaus Iohannis, va participa la dejunul de lucru oferit de Președintele Statelor Unite ale Americii în onoarea șefilor de state care îndeplinesc angajamentul de alocare a 2% din bugetul național pentru Apărare.

Amintim faptul că marţi, preşedintele Iohannis a luat parte la recepţiile oferite de către regina Elisabeta a II-a şi de premierul Marii Britanii, Boris Johnson, în onoarea şefilor de stat şi de guvern care vin la reuniunea NATO.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24