Imaginile GROAZEI în Grecia. Sute de oameni, înghesuiţi pe feribot pentru a fugi de flăcări - VIDEO

Imagini de groază în Grecia. Sute de oameni s-au înghesuit pe un feribot pentru a fugi din calea focului.

Grecia este devastată de incendii. O mănăstire şi circa zece sate au fost înconjurate de flăcări miercuri după-amiază pe insula Evia, situată la o distanţă de 200 de kilometri de Atena, iar de atunci incendiul pare scăpat de sub control. Focul mistuie totul în calea sa, iar oamenii fug disperați de frica flăcărilor.

O demonstrează și imaginile care au inundat mediul online. Sute de oameni s-au înghesuit pe un feribot pentru a fugi de pe insula Evia. "Suntem în feribot, durere mare pentru țara noastră. Oriunde te uiți e foc, ce să mai arzi.", a scris pe Facebook cel care a postat filmarea. Imaginile sunt cu adevărat de groază. oamenii stau pe feribot, iar în jur tot ce se vede sunt flăcări uriașe și mult fum.

VEZI ȘI: Grecia, devastată de fenomene extreme. MAE atenționează cetățenii români cu privire la riscuri

Aerul a devenit aproape irespirabil în Atena

Aerul a devenit aproape irespirabil la Atena, din cauza fumului degajat de incendiile care au ajuns în suburbiile capitalei Greciei, relatează sâmbătă dpa.

"Închideţi toate geamurile şi nu ieşiţi din case", le-au cerut autorităţile locuitorilor.

VEZI ȘI: Pompierii români au plecat spre Grecia - GALERIE FOTO

A plouat cu cenușă

Flăcările au continuat să ardă toată noaptea la nord de Atena şi în oraş a plouat cu cenuşă, relatează Agerpres.

"Dacă nu reuşim să controlăm incendiul azi, vom avea o mare problemă.", a avertizat sâmbătă dimineaţa la televiziune Vassilis Kokkalis, viceguvernator al Atenei responsabil cu protecţia civilă.

Potrivit acestuia, vântul s-a calmat totuşi pe parcursul nopţii, ceea ce le dă o şansă pompierilor în lupta cu flăcările. Trei persoane au fost reţinute sub suspiciunea că au contribuit la producerea de incendii, a menţionat viceguvernatorul.

Flăcările continuau să facă ravagii şi în apropierea oraşelor istorice Olimpia şi Sparta, în Peloponez, determinând evacuări masive. Incendiile devastează Grecia de aproape o săptămână, exacerbate de temperaturile deosebit de ridicate şi vântul puternic. În ajutorul pompierilor greci au sărit echipaje din Ucraina, România, Cipru şi Israel, iar Franţa, Elveţia, Suedia şi Croaţia au trimis de asemenea avioane şi elicoptere de intervenţie, aminteşte dpa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel