Imagini spectaculoase cu aeronava MApN Spartan intervenind pentru stingerea incendiilor din Macedonia de Nord

Ministerul Apărării prezintă o filmare cu intervenţia aeronavei C27J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române în Macedonia de Nord, pentru stingerea incendiilor de pădure.

Intervenția aeronavei C27J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române în Macedonia de Nord, pentru stingerea incendiilor de pădure ce au afectat această țară în ultimele zile. Până în prezent, în cele trei zile de acțiune, militarii români au efectuat 9 misiuni de stingere a incendiilor, dintre care trei în cursul zilei de astăzi.Aeronava C-27 J Spartan este însoțită în Macedonia de Nord și de o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic.

Militarii români au început să acționeze sâmbătă, 7 august, misiunea fiind programată pentru cinci zile.Pentru aeronavele Forțelor Aeriene Române este a doua misiune internațională de acest tip, prima având loc în luna iulie a anului 2018, în Grecia.

Aeronava C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, care poate transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere, a acționat, din 2017 și până în prezent, și pentru stingerea a două incendii de pădure din țara noastră - unul în zona localității Șvinița, din județul Mehedinți, și cel de-al doilea în zona Buceș, munții Vulcan, la limita dintre județele Alba și Hunedoara, informează Ministerul Apărării Naţionale.

VIDEO:

 UE a suplimentat în ultimele zile ajutorul pentru Grecia, Albania, Macedonia de Nord şi Turcia

Comisia Europeană a anunţat luni că în ultimele zile a suplimentat numărul de avioane, elicoptere şi pompieri trimişi în Grecia, dar şi în Albania, Macedonia de Nord şi Turcia, ţări care se confruntă cu incendii grave, informează AFP.

Până acum, Uniunea Europeană a mobilizat 14 avioane pentru stingerea incendiilor, trei elicoptere, 250 de vehicule şi aproximativ 1.300 de pompieri pentru a ajuta ţările respective.

În Grecia au fost desfăşuraţi 1.000 de pompieri, nouă avioane (puse la dispoziţie de Franţa, Suedia, Croaţia, Spania şi Cipru) şi 200 de vehicule.

Mai multe state membre UE (Franţa, Germania, Polonia, Austria şi Slovacia) au indicat la finalul săptămânii trecute că se pregătesc să trimită echipe de pompieri suplimentare în Grecia. Acestea se vor alătura echipelor trimise deja de Cipru, România şi Franţa, potrivit executivului comunitar.

Comisia Europeană asigură 75% din costurile de transport pentru furnizarea acestui ajutor în cadrul Mecanismului de protecţie civilă al UE.

În Italia, două avioane de tip Canadair, provenind din Franţa, au fost trimise săptămâna trecută în zonele afectate de incendii.

De asemenea, două elicoptere destinate sprijinirii operaţiunilor din Albania au fost trimise de Republica Cehă şi Ţările de Jos, în timp ce Austria, Bulgaria şi Slovenia au desfăşurat pompieri în Macedonia de Nord. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel