Imagini senzaționale: Două avioane, la un pas de impact

Momente terifiante filmate la sfârșitul săptămânii trecute pe aeroportul din Barcelona,  când două avioane cu pasageri au fost la un pas de ciocnire.

Sâmbătă, pe aeroportul în Barcelona, cunoscut și sub numele El Prat de Llobregat, un dezastru aviatic a fost evitat aproape în ultimul moment, după cum arată imaginile filmate de Miguel Angel și postate ulterior pe YouTube. 

În timp ce un avion Boeing 767 al companiei ruse UTair, care venea de la Moscova, se pregătea să aterizeze pe o pistă, un Airbus A340 al unei companii argentiniene se întorcea pe aceeași pistă pentru a decola spre Buenos Aires, scrie Daily Mail.

Dacă piloții cursei UTair nu ridicau prompt aeronava, amânând aterizarea, deznodământul ar fi fost unul tragic. Din fericire, vremea frumoasă a contat foarte mult, deoarece în condiții de vreme proastă și vizibilitate scăzută, impactul nu ar mai fi putut fi evitat.

Miguel Angel, care a postat sute de clipuri video cu avioane, a mărturisit că ceea ce a filmat sâmbătă a fost "una dintre cele mai rele experiențe pe care le-a avut vreodată".

Căpitanul John Holmes, de la Ansett Training Aviation, a declarat pentru www.smh.com.au că trei explicații ar putea fi posibile pentru o astfel de eroare: "Instrucțiunile pentru A340, eventual, s-au înțeles greșit de către căpitan sau ei nu ar fi auzit sau recunoscut instrucțiunile sau s-ar putea să nu fi existat nicio instrucțiune emisă de la turnul de control".

AENA, organismul public responsabil pentru aeroporturile din Spania, susține însă că nu a existat niciun moment un pericol de coliziune între cele două aeronave. 

Incidentul de pe aeroportul din Barcelona survine la doar câteva zile după ce alte două aeronave au fost foarte aproape de o ciocnire în spațiu în apropiere de aeroportul din Houston.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel