Imagini rare cu o vulpe care își marchează teritoriul, surprinse într-un ocol silvic

Foto: Romsilva
Foto: Romsilva

Imagini rare au fost surprinse în Ocolul Silvic Brodina. O vulpe a fost filmată în timp ce își marca teritoriul. 

Una din camerele de monitorizare, amplasată de angajații de la Romsilva, Ocolul Silvic Brodina, la un punct de hrană pentru animalele sălbatice, a surprins o scenă inedită.

”O vulpe care își marchează teritoriul. Se știe că locurile de adăpat, hrănitoarele, potecile și "aglomerațiile" în general, sunt marcate de absolut toate speciile care trec pe acolo, iar vulpița din video o face cu glandele sebacee de la nivelul maxilarului și al mandibulei”, se arată într-o postare oficială pe pagina de Facebook Romsilva. 

Cum trăiesc vulpile

Vulpile construiesc vizuini subterane, unde nasc în primăvară, în medie, cinci pui. Femelele au grijă de pui, în timp ce masculii vânează pentru a asigura hrana întregii familii. Din a doua lună de viață, puii însoțesc părinții la vânătoare. Ele vânează în special mamifere mici, folosindu-se de mirosul fin, sărind asupra prăzii cu labele din față, pentru a le imobiliza.

Romsilva - Directia Silvica Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 340.500 hectare, din care peste 272.400 de hectare păduri de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel