Imagini inedite la Vârful Omu: Vulpea care face deszăpezirea la staţia meteo - Video

Meteorologul Sergiu Olteanu de la Vârful Omu a publicat pe Facebook o filmare cu vulpea care face vizite dese la Staţia Meteo de la Vârful Omu, în căutare de hrană.

Iar cum nimic nu e gratis pe lumea asta, vulpea se ocupă de... deszăpezirea ferestrelor staţiei meteo în schimbul hranei oferite de către cei care lucrează acolo. 

"21:30 a sosit deszăpezirea. Promptitudine ca de obicei, nu ca pe... DN", a scris Sergiu Olteanu pe Facebook, publicând o filmare cu vulpea care deszăpezeşte de zor fereastra. 

VIDEO: 

 

Vreme caldă de CRĂCIUN, se RĂCEȘTE în IANUARIE 2022. Florinela Georgescu: Cele mai scăzute temperaturi din an

 

Directorul Școlii Naționale de Meteorologie (SNM), Florinela Georgescu, a anunțat, pentru DCNews, că sunt slabe șanse de ninsoare în țară, în general, de Crăciun: ”Copiii vor merge la derdeluș tot la munte”. Aceasta a adăugat că ”vom vedea, chiar și pentru zona de munte, ce înseamnă încălzirea din zilele de Crăciun”. 

ANM a anunțat că, în București, în ziua de Crăciun, vor fi nu mai puțin de 10-12 grade Celsius: ”Vremea va continua să se încălzească, valorile termice urmând a se situa cu mult peste cele obişnuite în ultima decadă a lunii decembrie. Temperatura maximă va fi de 10...12 grade, iar minima de 1...2 grade. Cerul va fi temporar noros, iar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe parcursul zilei.” a anunțat ANM pentru intervalul 25.12.2021, ora 08:00 - 26.12.2021, ora 10:00. 

Luna ianuarie, cea mai rece din an

După Crăciun, subliniază Florinela Georgescu, ”așteptăm o scădere a valorilor de temperatură, dar cred că până la Anul Nou nu va fi atât de importantă încât să aducă ninsori în regiunile de câmpie. Probabil că, în momentul în care vor apărea din nou ninsorile, iarăși vor fi în zonele de munte, categoric, dar este foarte posibil ca prima parte a lunii ianuarie să înceapă cu un regim de temperaturi ceva mai scăzut.”

”Tot avem acest semnal de o perioadă încoace că cel puțin prima parte a lunii ianuarie ar putea să fie cu temperaturi apropiate de normă sau chiar sub normă. Temperaturi normale (n.r. pentru luna ianuarie) înseamnă temperaturi destul de scăzute, pentru că știm că luna ianuarie este luna cu temperaturile cele mai scăzute din tot timpul anului. Dacă spunem că ianuarie va fi normal din punct de vedere termic, înseamnă că va trebui să ne așteptăm și la perioade cu temperaturi mai scăzute.” a precizat Florinela Georgescu, în emisiunea DCNews. 

Cu privire la stratul de zăpadă, aceasta a explicat că depinde din ce direcție va fi circulația dominantă a aerului care să favorizeze, sau nu, precipitații mai consistente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel