Imagini de groază la morga Spitalului Constanța. Măsuri dispuse de CJ Constanța

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Consiliul Județean Constanța ia măsuri după imaginile de groază de la morga Spitalului Județean.

Un spațiu în zona celor două containere frigorifice de la morga Spitalului Constanța, unde să fie identificate și predate persoanele decedate, clarificarea urgentă a situației lor și numirea unui consilier pentru coordonarea rudelor persoanelor decedate sunt măsuri luate după imaginile de la morgă, scrie Mediafax. 

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a transmis măsurile dispuse după ce Comisia Mixtă de Control a verificat sediul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, Serviciul de Anatomie Patologică, precum și Compartimentul de Prosectură (morgă).

Ce au dispus autoritățile

S-a dispus amenajarea unui spațiu împrejmuit, în zona celor două containere frigorifice de păstrare, pentru facilitarea identificării și predării către aparținători a persoanelor decedate. De asemenea, trebuie să se clarifice în regim de urgență situația persoanelor decedate fără aparținător sau neidentificate, aflate în custodia spitalului, precum și luarea măsurilor care se impun în acest caz. Se va desemna și o persoană care va avea ca atribuții consilierea aparținătorilor și coordonarea procedurii de depunere a documentelor și ridicarea persoanelor decedate de către aparținători, în cadrul Compartimentului Prosectură.

Comisia Mixtă de Control a trimis către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța raportul de control, pentru ca măsurile dispuse să fie aplicate.

„Ne dorim o comunicare cât mai eficientă între aparținători și personalul de specialitate. Acest aspect este necesar pentru a veni în sprijinul aparținătorilor persoanelor decedate, în vederea ușurării procedurilor de încredințare a defuncților către aceștia. De asemenea, vom urmări implementarea măsurilor dispuse și vom analiza efectele lor, iar în cazul în care situația o va impune, analizăm posibilitatea achiziționării unui container frigorific modular, în condițiile legii”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Când s-a efectuat un control 

Controlul a fost realizat în data de 11 decembrie 2020 și a avut în vedere circuitele prevăzute pentru transportul persoanelor decedate din toate secțiile spitalului către morgă și verificarea condițiilor de deținere.

Imagini revoltătoare cu oameni decedați, puși pe tărgi, în saci negri, în faţa morgii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Constanţa au fost postate pe rețelele de socializare. Morții din cauza Covid sunt ţinuți trei zile în morga spitalului în saci ermetici, până când ies rezultatele scrise ale testelor PCR.

Persoanele decedate, puse în saci 

Dacă sunt doar suspecte, iar rezultatul testului este negativ, persoanele decedate sunt scoase din acel sac şi familia se poate ocupa de înmormântare.

În imagini se vede cum rudele vin să-şi recunoască apropiaţii decedați înainte de a fi puşi în sicriu şi luaţi de către firmele de servicii funerare.

Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al DSP Constanţa a declarat că procedura este respectată: „Sunt imagini cu impact emoţional foarte puternic, dar din punctul nostru de vedere, toată procedura a fost respectată întocmai”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel