EXCLUSIV  Imaginea ZILEI vine dintr-un magazin de la Bruxelles-FOTO

Scutaru Cristina / 26 apr 2018 / 09:44 Salveaza PDF Comentarii

Imaginea zilei de joi, 26 aprilie, vine de la Bruxelles.

În centrul unui magazin din capitala Belgiei, a fost fotografiat un container de gunoi. Cu siguranță, dacă se întâmpla în România, după o astfel de imagine s-ar fi declanșat un scandal uriaș, dar în Bruxelles, oamenii nu au reacții atât de virulente ca pe meleagurile noastre. 

(w670)

 

Capitala de facto a Uniunii Europene

Bruxelles este considerat ca fiind capitala de facto a Uniunii Europene datorită numărului important de instituții ale Uniunii ce își desfășoară activitatea aici, cu toate că UE nu a declarat nicio capitală oficială. În Bruxelles se află sediile Comisiei Europene (în clădirea Berlaymont) și a Consiliului Uniunii Europene (în clădirea Justus Lipsius situată în fața clădirii Berlyamont). De asemenea, trei sferturi din afacerile Parlamentului European se desfășoară la Bruxelles în zona Espace Léopold.

Bruxelles-ul a început să găzduiască instituții în 1957, odată cu înființarea Comunității Economice Europene și a Euratom, a căror sedii erau partajate cu Luxemburg. Din motive practice acestea au continuat să își desfășoare activitatea doar la Bruxelles. În 1965 Bruxelles a obținut găzduirea permanentă a Comisiei și Consiliului iar în anii următori Parlamentul și-a crescut prezența aici, cu toate că prin tratate era obligat să își mențină sediul din in Strasbourg. Între 2002 și 2004, Consiliul European și-a fixat sediul în Bruxelles.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26