Imaginea zilei vine din București. Pocora: Poza asta o voi populariza prin toate mijloacele! Deja am depus o sesizare la poliție

Cristina Pocora, membru CNA, a surprins, pe șoselele din București, o imagine revoltătoare.

În țara cu cele mai multe accidente mortale din Europa, există părinții care își lasă copiii să stea, cu capul în jos, în afara mașinii, în timpul mersului. O astfel de imagine a surprins Cristina Pocora pe șoselele din București. Ea a spus că, în calitate de membru CNA, va propune un amendament la legislația secundară privind introducerea unui mesaj public și pe această temă.

„Tuturor celor care nu își doresc sa vorbim despre siguranța copiilor, atunci când sunt in mașină, le transmit următoarele:


Fotografia cu copilul de aproximativ 3-5 ani, care atârna pe geamul de la mașină este fotografia mea și o voi populariza prin toate mijloacele!


Deja am depus o sesizare la poliție cu acest fapt. Fotografia este deja la poliție.


Vă încurajez ca atunci când observați astfel de lucruri in trafic sa sunați la 112 pentru a reclama situația! Acest lucru mi l-a recomandat polițistul ca fiind cel mai eficient și cu urmări!


Îmi voi folosi toată energia pentru ca mesajul de siguranță pentru copii la transportul in mașina sa ajungă la cât mai mulți. În consecință, în calitate de membru CNA voi propune ca amendament, atunci când vom lucra la legislația secundară, introducerea unui mesaj public și pe această temă! Va fi pe toate posturile tv!


Voi vorbi mult pe acest subiect pentru că deși suntem mulți cei care sustinem respectarea legii și purtarea copiilor în dispozitive speciale atunci când sunt în mașină, sunt și unii deranjați, cărora statisticile negre cu copii morți în accidente de mașină nu le spun nimic!”, a scris Cristina Pocora pe Facebook.

3. -imagine fara descriere- (poza-copil-pocora_72841400.jpg)

„Eu cred că va exista un moment când nu vor mai putea fi ignorate aceste mesaje. Insistând vom reuși, în timp ce informăm oamenii asupra pericolelor și determinăm și autoritățile să reacționeze! Vă încurajez pe toți cei care sunteți martori ca atunci când observați astfel de lucruri în trafic să sunați la 112 pentru a reclama situația! Acest lucru mi l-a recomandat polițistul ca fiind cel mai eficient și cu urmări!”, a mai zis Cristina Pocora.

Codul Rutier

„Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcție cu centuri de siguranță au obligația să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranță sau sunt transportați numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condițiile prevăzute de regulament”, se precizează în Codul Rutier.

De asemenea, șoferilor le este interzis să transporte copii în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță, cu excepția celor destinate transportului public de persoane, precum și a taxiurilor dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din față.

„Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălțime de până la 150 cm, pot fi transportați în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din față”, mai prevede Codul Rutier.

Copiii cu o înălțime de până la 135 cm, pot fi transportați în autovehicule echipate cu sisteme de siguranță pentru conducător și pasageri, doar dacă sunt fixați sau prinși cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

Măsura nu se aplică în cazul transportului în autovehicule destinate transportului public de persoane, precum și în taxi, dacă în acesta din urmă copilul ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din față. Transportul copilului în vârstă de până la 3 ani, în acest caz, se realizează sub supravegherea unei persoane, alta decât conducătorul de autovehicul.

Copiii cu o înălțime de peste 135 cm pot fi transportați în autovehicule echipate cu sisteme de siguranță doar dacă poartă centuri de siguranță pentru adulți, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau feței, ori dacă sunt fixați sau prinși cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

În cazul în care aceste reguli nu sunt respectate, conducătorii auto riscă să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 580 și 725 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel