IMAGINEA ZILEI Un preot a ținut slujba de înmormântare în combinezon: Nu este un lucru ieșit din comun

imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ

O fotografie cu un preot din Olt, care a oficiat slujba de înmormântare pentru un enoriaș răpus de COVID-19 îmbrăcat în combinezon de protecție, circulă în mediul online.

Înmormântarea bărbatului de 73 de ani, care a decedat la spitalul din Caracal, infectat cu Covid-19, a avut loc vineri, în localitatea olteană Teslui. Preotul Alexandru Militaru a vrut să-și ia toate măsurile de protecție, chiar dacă sicriul era sigilat, așa că s-a prezentat la slujba de înmormântare îmbrăcat într-un combinezon peste care a pus patrafirul.

Preotul spune că a făcut rost de echipamentul de protecție, pe care l-a aruncat după slujba de vineri, de la un credincios din Timișoara și că mai are încă unul. Totodată, el susține că nu a încălcat niciun canon bisericesc prin luarea măsurilor de protecție.

2. Un preot d (popa-echipament-bbbb-629x445_64711100.jpg)

”Nu este un lucru ieșit din comun, nu cred că am făcut un lucru rău. Eu cred că acest virus există și se întâmplă o mare nenorocire. Noi nu vrem să ascultăm de sfaturile medicilor. Că or mai fi și alte interese la mijloc este altceva, dar fenomenul există. Nu este atât de dificil să respectăm regulile. Nu am încălcat niciun canon bisericesc, acestea sunt vremurile pe care le trăim, iar eu m-am adaptat. Mie familia mi-a transmis că este mort de COVID, dar nu am un comunicat oficial. Dacă mi-au spus așa ceva, eu mi-am luat măsuri de precauție, cântărețul l-am pus undeva mult mai departe, am făcut slujba cum scrie la carte. I-am rugat pe toți să poarte și mască, chiar dacă eram în aer liber”, a declarat preotul, potrivit 10news.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel