Imaginea unui portavion chinezesc pune în alertă Occidentul

portavd
portavd

O imagine surprinsă de un satelit comercial, cu primul portavion chinezesc, a pus pe jar cancelariile occidentale, fapt ce demonstrează puterea militară a Chinei.

Portavionul a fost cumpărat în 1998  de la   Ucraina, fără motoare, muniţie şi nici sisteme de navigaţie. Săptămâna trecută, după 13 ani de reparaţii, portavionul a fost lansat la apă, însă chinezii nu au oferit prea multe informaţii despre acesta. Imaginea a fost surprinsă în Marea Galbenă, scrie Daily Mail.

Stephen Wood, directorul firmei DigitalGlobe, al cărei satelit a realizat fotografia, spune că a găsit imaginea întâmplător, în timp ce se uita la cadrele surprinse de satelit. Totuşi, el spune că e sigur că în imagine apare portavionul, datorită localizării şi a datei când aceasta a fost realizată. Atunci, portavionul se afla în teste, în Marea Galbenă.

China a declarat că a cumpărat portavionul pentru "cercetare şi antrenamente", însă există speculaţii că ţara ar vrea să înceapă să producă şi ea portavioane, notează Daily Mail.

Un raport prezentat de Departamentul de Apărare american în faţa Congresului, în acest an, a arătat că portavionul Chinei ar putea deveni funcţional la sfârşitul lui 2012, însă fără a opera cu aparate de zbor. "Din acel punct, va mai dura câţiva ani până când portavionul va avea o flotă viabilă", a declarat Leslie Hull-Ryde, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Apărare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel