Imaginea șocantă care arată miza alegerilor. Vot decisiv în Turcia

Alegerile parlamentare s-au încheiat în Turcia, dar nu vor fi publicate sondaje tip exit poll.  Rezultatele preliminare vor fi disponibile în cursul nopții. Presa internațională publică, însă, o imagine zguduitoare, ce arată miza scrutinului.

Președintele Recep Tayyip Erdogan s-a implicat puternic în campania electorală, recunoscând că are nevoie de o ”supermajoritate” în Parlament pentru a schimba Constituția. Erdogan, care a condus Executivul de la Ankara timp de 12 ani, vrea puteri mai mari pentru președinte, modificările urmând să afecteze democrația și laicitatea statului, după cum consideră unii analiști occidentali, citați de Der Spiegel.

Partidul lui Erdogan, AKP, este așteptat să câștige alegerile, dar pentru a schimba Constituția are nevoie de două treimi din cele 550 de locuri din Parlament. Opoziția este reprezentată de alianța dintre partidul Democrat al Regiunilor, grupurile de stânga și unii reprezentanți ai kurzilor. 

În acest context, o imagine surprinsă în secția de votare și postată pe contul de Twitter al lui Luis Fishman, a devenit viral pe internet. The Independent scrie că bărbatul care a plecat din spital ca să voteze este Huseyin Toprak. Acesta s-a numărat printre cele 200 de persoane rănite de o bombă artizanală, la un miting al opoziției kurde, care a avut loc vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel